Sanayi alanında kullanımı çok yaygın olan redüktör, paralel dişli dizilerinin aynı zamanda elemanıdır. Redüktörün kullanım alanları incelendiğinde devri sâbit elektrik motoru, benzinli motor, dizel motoru gibi sürücü sisteminde değişik devirlerde dönme hareketi elde etmek üzere motor çıkış şaftına bağlantı yapılır.
Redüktörün Kullanım Alanları Nedir?

Sektörde satışı yapılan redüktörler paralel mili redüktörler, kronik dişli redüktörler ve özel tip redüktörler olarak sınıflandırılır. Redüktör üretimi konusunda ülke genelinde belli başlı firmalar vardır. Bu firmaların üretim anlayışı tamamen müşterilerinin istekleri doğrultusunda olmuştur. Bundan dolayı redüktör üretimi yapan firmalar müşterilerinin verecekleri sipariş doğrultusunda özel üretim yapmaktadır.

 Sanayi alanında kullanımı çok yaygın olan redüktör, sektörde birçok işin kolaylaştırılmasında kullanılan makinelerde yer alır. Redüktörler içerisinde en sık kullanılan türlerinden birisi paralel milli redüktörler olmuştur. Ağır sanayi alanında kullanılan redüktör, yüksek verimli olduğu gibi yüksek torkludur. Redüktörlerin dizayn şekilleri de dikkate alındığında tek ve çift kademeli, ayaklı veya tork kolu bağlantılı ayrıca dolu milli veya delik mil çıkışlı olabilmektedir. Standart redüktörlerin dışında yüksek performans sunan redüktörlerde sektörde yer almaktadır.

Redüktör Türleri Nelerdir?

Kronik dişli redüktörler, paralel milli redüktörler gibi ağır sanayi kullanıma son derece uygun teknoloji ürünleri olup, nominal güç ağırlığı 4,3 kW - 559 kW arasında değişim gösterir. Tavhil ağırlığı ise ortalama 12,5 ile 400 arasındadır. Özel tip redüktörler ise tamamen müşterilerin verecekleri sipariş doğrultusunda hazırlanan redüktörler olup, özellik olarak kilitli ve fenerli yapıdadır. Özel tip redüktörler İstenilen dizayn ve dış ölçüler ile istenilen giriş çıkış mil çaplarında müşteri ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Redüktör üretimi konusunda kurumsal hizmet üretimi yapan firmalar tercih edilmelidir. Bu konuda başarılı hizmet üreten firmaların üretimlerinde seramik ve maden makineleri için mekanik malzemelerin üretimi de yapılır. Monoblok gövdeli redüktör, yapılan farklı montaj pozisyonu, uzun ömürlü olması, yüksek verim ve yüksek kabiliyetli olması ürünü öne çıkaran özelliklerden birisidir. Firmamız ve ürünlerimiz ile ilgili detaylı bilgilere adresinde de ulaşabilirsiniz.