Günümüzde son dönemlerde birçok tarihi alanın restore edilmesi hem dayanıklılığını sağlamakta hem de gelecek kuşaklara aktarımını kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra deprem gibi doğal afetlerden veya kullanımdan dolayı zarar görmüş olan binaların yeniden kullanıma kazandırılması için de binalara yönelik restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Günümüzde artan restorasyon çalışmalarında kişilerin bu çalışmaları yapacak firmaları ararken belirli başlı şeylere dikkat etmesi oldukça önemlidir.

 

1- Firmaların Projelerine Dikkat Edin

 

Günümüzde birçok firmanın restorasyon hizmeti vermesi gün geçtikçe firmaların yaptığı faaliyetlere olan dikkati üzerine toplamıştır. Günümüzde kişilerin restorasyon projeleri için bir firma ile çalışmaya başlamadan önce özellikle çalışabilecekleri firmalar hakkında bilgi edinmeleri ve firmaların yapmış olduğu restorasyon projelerini incelemeleri önerilmektedir. Özellikle yapacağınız incelemelerde firmanın hangi projeleri yürüttüğü, yürüttüğü projelerde ne kadar maliyet çıkardığı ve ilgili restorasyon çalışmasının bölgeye uyumluluğu kontrol edilmelidir. 

 

2- Firma Çalışanlarını İnceleyin

 
Firmalarla yapacağınız anlaşma öncesinde özellikle firma çalışanları hakkında alacağınız bilgiler ilgili projenizin tamamlanması açısından oldukça önemlidir. Çünkü yapılacak olan bir restorasyon çalışmasında çalışmayı yürütecek olan proje ekibinin uzmanlık alanları projenin istediğiniz gibi sonuçlanmasına olanak sağlayacaktır. Bir proje ekibinde aranması gereken en önemli şey ekibin günümüze kadar yürütmüş olduğu projelerden kazandığı deneyimlerdir.

 

3- Bölgeye Uyumlu Olan Bir Proje Yaratmaya Dikkat Edin

 

Özellikle restorasyon firmalarının gün geçtikçe çoğalması firmaların yaptığı işlere önem vermemesine neden olmaktadır. Kişiler bunun için uzun yıllardır faaliyet gösteren firmalarla çalışmaya özen göstermelidir. Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren firmalar genellikle bölgesel incelemeler sonucunda bir proje tasarlamakta ve ilgili projeyi bu tasarı etrafında yürütmektedir. Genellikle restorasyon firmalarının en çok önem vermesi gereken unsur restorasyon çalışmalarının faaliyet gösterecek olduğu bölgeyi tanıması ve bölgeye uygun olan projeler geliştirmesidir. Aksi halde yapılan çalışmalar bölgeye uyum sağlamayacağı için kötü gözükecek ve bölgenin dokusunu zedeleyecektir.

 

Restorasyon Çalışmaları İçin Sigma Mühendislik

 

Mühendislik ve tasarım, Proje ve İnşaat Yönetimi alanlarında faaliyet gösteren ve danışmanlık hizmeti veren Sigma Mühendislik, son dönemlerde yaptığı restorasyon çalışmalarıyla da ön plana çıkan bir firma haline gelmiştir. Sektörde 30 yıllık deneyimi ile bilinen ve birçok proje için çalışmalar yürüten Sigma Mühendislik, yürüteceği projeler için interdisipliner çalışmalar yürütmekte ve alanında uzman ekibiyle projenin başlangıç aşamasından bitişine kadar kişilere hizmet vermeye devam etmektedir. Yapılan restorasyon çalışmalarının hepsinde bölge dokusuna önem veren firmanın son dönemlerde yürüttüğü projelerle isminden söz ettirdiği bilinmektedir. Birçok çalışmanın yürütülebilmesi için her geçen gün daha fazla uzmanı kadrosuna alan Sigma Mühendislik 2022 yılında Türkiye'nin en çok proje yürüten firmaları arasında yer almayı hedeflemektedir.