Sağlık Bakanlığı’nın, Gezi Parkı eylemleri sırasından yetki ve görevleri dışında iş yaptıkları gerekçesi ile odanın yönetim kurulunun görevinin sona erdirilmesi ve yönetim kurulunun yeniden belirlenmesi için Ankara Tabip Odası'na açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.

    23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Ankara Tabip Odası avukatları, Sağlık Bakanlığı avukatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık Bakanlığı avukatları, Tabip Odası'nın Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında revir açarak işlettiğini iddia etti. Revir açarak Tabip Odası'nın görevinin dışına çıktığını belirten Sağlık Bakanlığı avukatları, Tabip Odası'nın görevlerini, yönetim kurulunun ve divan üyelerinin görevlerinin sona erdirilmesini yerlerine yenilerinin seçilmesini talep etti.

    Davanın reddini talep eden Tabip Odası avukatları ise Tabip Odası'nın revir kurmadığını Sağlık Bakanlığı’nın sahada acil bakım vermediği alanlarda yaralılara ilk yardım veren hekimlerle gönüllülerin bu işleri koordine etmeye çalıştıklarını belirtti.

    Tarafların dilekçelerinde gösterdikleri, henüz sunmadıkları belgeleri için 2 hafta süre veren mahkeme, Tabip Odası'na 4 tanık belirlemesi için 2 haftalık süre verdi. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.