Sahibinden alınan arabaların, galeriden alınan arabalara göre daha temiz olduğu ve fiyatının da daha uygun olduğu bilinmektedir. Bu nedenle ilan veren satıcıların bu detaya dikkat etmesi önemlidir.


Araştırmalar göstermiştir ki sahibinden arabalar galeri arabalarından daha ucuzdur. Fakat unutulmamalıdır ki sahibinden araç alırken arabaya uzman incelemesi yaptırmak gerekecektir. Galeriden ya da onaylı ikinci el araba alınırken bunu sizin için galeriler yapmaktadır. Burada da galerilerin yaptığı ekspertize güvenmek zorunda kalınacaktır.


Alıcının ikinci el arabada dikkat etmiş olduğu diğer detay ise arabanın kaç model olduğudur.  Araç ne kadar genç ise fiyat da o kadar yüksek olacaktır. Ancak fiyatı belirleyen tek detay bu değildir. Aracın kaç km'de olduğu da önemlidir. Burada elbette alıcının, aracı alırken dikkat etmesi gereken önemli nokta arabanın kilometresi ile oynanmamış olmasıdır. Bu konu hakkında pek çok haber yapılmıştır, alıcılar uyarılmıştır.

Dizel arabaların benzine göre daha az yakıt tükettiği bilinir. Ancak burada önemli başka bir nokta daha bulunmaktadır ki o da dizel olan arabanın motorunun benzini yakıt olarak kullanan bir arabaya göre daha fazla bakım gerektirmesidir. Elbette bakım için servise ödenmesi gereken bir ücret bulunmaktadır. İkinci el olsun ya da olmasın, araba alırken bu noktaya dikkat edilmesi önemlidir; yakıttan tasarruf etmeye çalışırken bakıma harcanacak bedel göz ardı edilmemelidir.

Yakıt konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, eğer alınacak olan araç benzini yakıt olarak kullanıyorsa, büyük ihtimalle LPG'nin de araç için uygulatılabilir olmasıdır. Araca uygulatılacak olan LPG'nin, aracı garanti kapsamından çıkartmaması adına, servis kontrolünde takılması gerekmektedir.

İnternet üzerinden ilan ver diyerek sahibinden ikinci el araba ilana araç ile ilgili özellikleri eklerken aracın satılmakta olduğu şehri de mutlaka yazmalıdırlar. Alıcılar, iki araba arasında kaldıklarında fiyatı uygun olan arabayı tercih ederler; ancak bu noktada arabanın hangi şehirde olduğu da önemlidir; çünkü yol masrafı ile arabanın fiyatı toplandığında masraf fiyatı yüksek olan arabanın masrafı ile denk olabilir.

İkinci el araba almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken diğer bir önemli detay da arabanın motor gücüdür. Bu güç arabanın hem harcayacağı yakıtı belirler; hem de hız limiti ve kullanım kolaylığını ortaya koyar; örneğin, kimi araba ile yokuş yukarı çıkarken hız yapamayabilirsiniz. İşte bu durum, almak istediğiniz arabanın motor gücü ile ilgilidir.