Beyoğlu'nda gelir idaresine ait denetleme memuru yazılı tanıtım kartı bulunan iki şüpheli, kendilerini maliyeci olarak tanıtarak esnafı dolandırmak isterken esnafın dikkati sayesinde yakalandı.

Talimhane Lamartin Caddesi’nde gündüz öğlen saatlerinde Ömer Salman’a ait iş yerine gelen Ümit A. ile Ömer Y., kendilerini maliyeci olarak tanıtıp, kasadan 'Z' raporu alarak incelemek istedi. Zanlılar bir süre sonra eksikleri olduğunu söyleyerek esnaftan 50 TL aldı. Şüphelilerin dükkanından çıkmasının ardından bir süre çevrede takip eden market sahibi, durumu polise ihbar etti.

Taksim Meydanı’nda polis tarafından yakalanan ve boynunda gelir idaresine ait denetleme memuru tanıtım kartı asılı olan Ömer Y.’nin tanıtım kartında İbrahim K. yazdığı anlaşıldı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen iki şahıs hakkında dolandırıcılıktan işlem başlatıldı. Polis merkezinde ifade veren şahıslar bu şekilde birçok esnafı dolandırdıklarını itiraf etti. Zanlıların daha önceden de dolandırıcılık suçundan kayıtlarının olduğu tespit edildi. Ümit A. ve Ömer Y., polis merkezindeki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi.

Market sahibi Ömer Salman, “Maliyeden geldiklerini söyleyen iki kişi önce 'Z' raporu istedi, sonra Ayten hanım diye birini arayıp onunla görüştüler. Bana eksiklerin var, yemek parası ver işlem yapmayalım dediler. Ben bu sırada dolandırıcı olduklarını anladım, kaçmasınlar diye bile bile 50 TL verdim gittiler. Sonra arkalarından çıkıp takip etmeye başladım ve durumu polise bildirdim. Birkaç dükkan dolaştılar, Taksim Meydan’ı İstiklal Caddesi girişinde bir lokantaya girdiler. Bu sırada polis beni aradı, yerlerini söyledim. Yakında olan polisler şahısları yakaladılar. Şu an içerideler. Ben de ifade verdim. Dolandırıcılara verdiğim 50 TL polis merkezinde bana iade edildi.” dedi.