Sakarya'nın Geyve ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem can ve mal kaybına yol açmadı. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik illerinde de hissedildi. Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, depremin Kuzey Anadolu fayının orta segmentinde meydana geldiğini söyledi. Gülen, paniğe kapılacak bir durumun olmadığını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre, deprem saat 20.11'de Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Taşoluk Köyü'nde yaşandı. 4.5 büyüklüğündeki deprem 7.6 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem geniş bir bölgede hissedildi. İstanbul, Kocaeli, Bursa,
Bilecik illerinde de hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Depremin merkezi olan Taşoluk köyünün muhtarı Yusuf Çam, köyde her hangi bir hasar olmadığını belirterek; "Bir sıkıntı yok. Kısa sürdü, anlık bir şey oldu. Kısa bir korku yaşandı. Herkes evlerinde" dedi.

Öte yandan, Ulusal Deprem İzleme Kurulu Üyesi ve SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen ise depremin geniş bir bölgede hissedilmesinin normal olduğunu ifade etti. Depremin Kuzey Anadolu fayının orta segmentinde meydana geldiğini kaydeden Gülen, şunları söyledi; "İzmit, Düzce kuzey kolu. Mudurnu, Mekece, Geyve, İznik, Gemlik hattında bulunan faylanma oldu. Paniklemeye hiç gerek yok. Depremin küçük artçıları olabilir. Paniklemeye gerek yok."