CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, cumhurbaşkanı seçimlerinde sandıklarda görev almak isteyen 30 binden fazla kişinin başvuru yaptığını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Salıcı, "Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala CHP İstanbul İl örgütü seçim kampanyasının yanı sıra sandık güvenliği çalışmalarına da ağırlık vermiş durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimi için geniş kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Sandık güvenliğini sağlamak amacıyla CHP İstanbul İl Örgütü’ne şu ana dek 30 binden fazla kişi başvuru yaptı. Seçim günü İstanbul’daki 26 binden fazla sandıkta görev alacak binlerce kişiye sandık güvenliğine ilişkin verilen eğitimlere de devam ediliyor."

CHP üyelerinin yanı sıra gönüllü yurttaşların da sandıklarda görev almak için kendilerine yoğun başvuru talebinde bulunduğunu belirten Salıcı, “Üyelerimizin bu ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Bu durum duyarlılıkları ve fedakârlıklarıyla CHP'lilerin cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığının somut göstergesidir. Hazırladığımız ‘Her Oy Bir Umut Projesi" kapsamında görev almak isteyen tüm vatandaşlarımızın seçim sürecinde aktif olarak görev almalarını sağlayacağız. Gerek sandık başında gerekse de sahada hep birlikte bu süreci başarıyla atlatacağız ve Sayın İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız.” dedi.

Her Oy Bir Umut Projesi kapsamında seçim gününe kadar ve seçim günü sandık başında birtakım yenilik ve ilklere imza atacaklarını söyleyen Salıcı, projenin detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.