Bakanlar Kurulu tarafından ‘devlet övünç madalyası’ ile ödüllendirilen şehit ve gaziler için Yüreğir’deki Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Serdar Gülbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, kamu kurumu temsilcileri, şehit yakınları ile gazilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Bu sırada şehit ve gazi aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün babası Abdurrahman Nafiz Akyüz, “Bıktık artık bu terör belasından. Yeter artık.” diyerek, baygınlık geçirdi. Acılı babaya sağlık ekipleri müdahale etti.

Merasimde Vali Hüseyin Avni Coş, şehitler Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar, Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Doğan, Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Seyhan, Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin, polis memuru Tuncay Akyüz, vefat eden mahalle bekçisi malul Adil Işık’ın yakınları ile gaziler Piyade Uzman Çavuş Gökhan Doğan ve polis memuru Fethi Çataldaş’a “devlet övünç madalyası ve beraatını” takdim etti.