Suriye sınırında kaçakçı grup ile jandarma arasında çıkan silahlı çatışmada Ahmet Dövüşken adlı asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Suriye sınırında, karşı taraftan açılan ateş sonucu Mersinli 21 yaşındaki Ahmet Dövüşken şehit düştü. Saldırıda Berat Sarıkaya ile Yiğit Şahan adlı askerler de ağır yaralandı. Yaralı askerlerden biri önce Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralı asker ise önce Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi, ardından helikopter ile Gaziantep Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi. Hastane önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu arada çatışmanın hemen ardından jetlerin Şanlıurfa semalarında keşif uçuşu yaptığı görüldü.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bu akşam saatlerinde Ceylanpınar ilçesindeki güvenlik güçlerimize Suriye sınırından açılan ateş nedeniyle bir askerimiz şehit olurken iki askerimiz de yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.”