Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Irak Şam İslam Devleti’nin (İŞİD) Kobani saldırılarını kınamak, Kobani’de çatışan YPG güçlerine de destek vermek amacıyla Şanlıurfa’da sınır boyunda 4 nöbet çadırı kurdu. BDP organizasyonu ile binlerce vatandaşın ziyaret ettiği çadırlarda nöbet 21 gün sonra son buldu. Saldırıların devam etmesi durumunda kapanan dayanışma çadırların yeniden açılacağı vurgulandı.

Burada konuşan BDP Milletvekili İbrahim Binici, Kobani’ye saldırıların devam etmesi durumunda çadırların tekrar kurulacağını bildirdi. Binici; “Halkımız tren yolunun, dikenli telin bir anlam taşımadığını gösterdi. Herkes Rojava halkının kararına saygı duymalı ve tanımalıdır. Saldırıların devamı halinde milyonları sınıra döker, eylemimizi devam ettiririz. Eylemimiz milyonlar ile ve Kürtleri hedef alan asıl güçlere yönelecektir, bu bilinmelidir” dedi.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ SAVAŞMAK İÇİN SINIRI AŞTI

İŞİD saldırıları karşısında PYD, PKK ve Öcalan, Kobani için seferberlik ilan etti. Kobani’nin İŞİD saldırılarına karşı korunması amacıyla yapılan çağrıların ardından sınırda kurulan çadırlara on binlerce örgüt sempatizanı geldi. Bunlardan yaklaşık bin kişi sınırı geçerek savaşmak üzere Kobani’ye geçti. Burada çatışanların bir kısmı ise hayatını kaybederek yurdun farklı kentlerinde defnedildi.

30’DAN FAZLA PYD’Lİ TEDAVİ EDİLDİ

Öte yandan sınırda iki gurup arasında süren çatışmalarda yaralanan onlarca PYD’li Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Burada tedavi gören PYD’lilerin sayısının 30’u aştığı belirtilirken çok sayıda yaralının tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bu arada İŞİD’in 'bayramda Kobani’yi alacağız' yönündeki açıklamaları üzerine savunmaya ağırlık veren PYD, İŞİD militanlarını geri püskürttüğü öğrenildi. Hatta İŞİD tarafından ele geçirilen bazı köylerin PYD’lilerce geri alındığı bildirildi. İki gurup arasında çatışmalar ise devam ediyor.