Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyü sınırında Kobani’den gelen Suriyeli Kürt’lerin geçiş güvenliğini sağlayan görevli asker ve polislere bir grup BDP’li taş, sopa ve havai fişeklerle saldırdı.

Olay, saat 20.15 sularında başladı. Öğle vakti BDP’li bazı gruplar, sınıra çadır kurup bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerini asıp, sınırın diğer tarafına izinsiz kaçak geçmek isteyince polis ve asker duruma müdahale etmiş, çıkan arbede de gösterici grup, TOMA'lardan basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanılarak dağıtılmıştı.

Ancak akşam üzeri tekrar Suriyeli Kürt’lerin geçiş yaptığı sınır hattında toplanan kalabalık BDP’li grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan posterleri kaldırıp örgüt lehine slogan atarak sınırda görevli asker ve polislere havai fişek, taş ve sopalarla saldırdı.

Olaylar esnasında Kobani sınırlarında tüm giriş çıkışları kapatan (YDG-H) Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı üyesi bir grup genç, yolda araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri yer yer havaya ateş açarak göstericilere TOMA'larla basınçlı su sıkıp ve gaz bombası ile müdahale etti.

Olaylar halen devam ediyor.