Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tartışması giderek büyüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ilçede görev yapan bin 200 öğretmene SMS atılarak İstanbul’da yapılacak olan seminere katılmaları istendi. Bu SMS, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tartışmasını artırdı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tartışmaları giderek büyüyor. Önceki günlerde çoğu vatandaşın göç ettiği ilçede bu tartışmaları büyütürken, son olarak ilçede görev yapan bin 200 öğretmene MEB tarafından SMS göndererek İstanbul’da yapılacak olan eğitim seminerine katılmaları istendi. Öğretmenlerin cep telefonlarından gönderilen SMS çağrısında, "08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenecek 2016000374 numaralı öğretmenlik uygulamaları seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgilerinize" denildi.

Cizre’de, 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından önce de burada görev yapan öğretmenlere bu çağrının yapılması, akıllara sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? sorusunu getirdi. İlçede Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde hendek ve barikatlar bulunurken, askeri sevkiyat devam ediyor.