Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resepsiyonda yaşananlarla ilgili soru sorma gayreti üzerine, “Siyasi konu üzerinde değil.” diyerek KOBİ'lerden ve kırsal kalkınmadan sorulmasını istedi. Eroğlu gazetecilere mobilya sektörü hakkında bilgi verdi.

Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki makamında TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez'i kabul etti. Görüşme esnasında konuşan Bakan Eroğlu, "Su Yönetimi Genel Müdürlüğünü kurduk, Türkiye su Enstitüsü var, ayrıca DSİ var açıklamasında bulunarak, “Birlikte suyu çok iyi yönetiyoruz. Kuraklığa rağmen biz herhangi bir sıkıntıyı çektirmiyoruz. Kuraklığa rağmen yüzde 15-20 civarında yağışlarda azalma var ama ona rağmen biz hiçbir yere hissettirmedik. Nerede su sıkıntısı varsa haber verin hemen çözeriz.” dedi.

Açıklama sonrasında basından varsa, soru sormalarını isteyen Eroğlu, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veda resepsiyonu hakkında soru sormaya başladığı esnada, “Siyasi konu üzerinde değil.” diyerek KOBİ'lerden, kırsal kalkınmadan sorulmasını istedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Gazetecinin sorusuna "O tür soruları ilgili kişilere sorarsanız daha iyi olur" karşılığını veren Eroğlu sözlerini, mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtiklerini belirterek sürdürdü. Sektör için “Her türlü desteği vereceğiz. Bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye’yi bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz.” diyen Bakan Eroğlu, şunları dile getirdi: “İtalya gibi ülkeler fidan, Hollanda süs bitkileri konusunda büyük ihracat yapıyor. Biz Sapanca Gölü’nün kenarında fidan ve süs bitkisi borsası oluşturduk. Yaklaşık 4 milyon lira harcadık. Hem Türkiye’deki süs bitkisi ihtiyacını karşılayacak hem de bütün dünyaya ihraç edecek hatta İtalya’yı da geçecek bir yapı oluşturuyoruz. Dünyada Tıbbı ve Itri bitkiler denilen şifalı bitkiler revaçta Almanya’da bu konuda eczaneler var, rastgele satılmıyor. Afyonkarahisar’da Tıbbı ve Itri bitkiler merkezi kurduk. İlk ürünler elde edildi.”