2011 yılında Somali'de yaşanan kuraklığın ardından Kimse Yok Mu Derneği'nin desteği ile Türkiye'ye gelen ve eğitimlerine Manisa'nın Soma ilçesinde devam eden öğrenciler, maden ocağı faciasında şehit olanların emaneti 105 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu. Yıllardır kendilerine kapılarını açmış Somalıların emanetlerini unutmayan Somalili öğrenciler, şehit madencilerin öğrenime devam eden çocuklarına kırtasiye malzemelerini, Kimse Yok Derneği binasında düzenlenen törenle teslim etti. Kırtasiye malzemelerini alan şehit madencilerin çocukları büyük mutluluk yaşadı. Derneğe aileleriyle birlikte giden çocuklara yardımları, Somalili öğrenciler ve dernek temsilcileri takdim etti.

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şube Müdürü Abdurrahman Avinç, maden faciasından beri Soma'da hep beraber şehit ailelerinin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Dernek olarak şehit ailelerinin yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Avinç, "Onların yanında olduğumuzu her an göstermek istiyoruz. Bu vesileyle okullarımızın da açılması dolayısı ile zaten bu öğrencilerimize burs sözü vermiştik ve burslarını da yatırdık. Şu anda da kırtasiye dönemi olduğu için maden şehitlerimizin 105 çocuğuna kırtasiye yardımı yaptık. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek." dedi.

Avinç, sözlerine şöyle devam etti: "Somalili öğrencilerimiz, 2011 yılında Somali'de kuraklık ve diğer nedenlerden dolayı orada bayağı bir sıkıntı yaşadılar ve bu vesileyle Kimse Yok Mu Derneği olarak ilk etapta 500 öğrenciyi Türkiye'ye getirdik ve okutuyoruz. Bütün imkanlarımızı onlara seferber ettik. Şu anda Türkiye genelinde kolejlerimizde okuyan 423 Somalili öğrencimiz var. Soma'da da altı Somalili öğrencimiz okuyor. Daha önce Soma halkımız Somali'ye yardımda bulundu. Bu vesileyle de Somalili öğrencilerimiz de, 'Faciada ölen maden işçilerinin ailelerine katkıda bulunabilir miyiz?' dediler ve bu şekilde, 'Organizasyon içine bizi de koyun.' dediler. Somalili öğrencilerimiz de Soma'daki yetimlere yardımda bulundu ve destek oldular." diye konuştu.

Faciada hayatını kaybeden maden işçisi Yüksel Cangül'ün eşi Saniye Şahgül, Somalili öğrenciler ve Kimse Yok Mu Derneği'nin yetim öğrencilere kırtasiye yardımı yaparak, şehit madencilerin çocuklarını sevindirdiklerini söyledi. Şahgül, "Öncelikle hepsinden Allah razı olsun. Çocukları sevindirdiler. Diyecek bir şey bulamıyorum. Buna ne denebilir ki? Bu kadar düşünmeleri dahi yeter. Hepsine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kırtasiye yardımını alan şehit madenci çocukları da kırtasiye malzemelerini çok beğendiklerini söyledi. Şehit çocukları, kırtasiye malzemelerinin okulda işlerine çok yarayacağını belirterek, yaptıkları bu yardımdan dolayı Kimse Yok Mu Derneği ve Somalili öğrencilere teşekkür etti.