Milli Güreşçi Rıza Kayaalp söyleşi için Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne konuk oldu. Söyleşi öncesi ODTÜ’lü bir öğrenci Kayaalp’e ‘Gezi’ döneminde attığı twitle ilgili soru sordu. Kayaalp’in soruya verdiği cevabın ardından salonu terk etti.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Milli Güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, ODTÜ’lü öğrencilerle Kemal Kurdaş Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Söyleşi öncesi ODTÜ’lü öğrencilerden biri söz alarak Kayaalp’e soru sordu. Öğrencinin, "Gezi döneminde Rıza Kayaalp’in Twitter hesabından bazı açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalarda Gezi eylemlerine katılanlara 'Ermeni p..i' denerek hakaret ediliyordu. Aynı zamanda Ermenilere de hakaret ediliyordu. Bizler bu Twitter hesabından yapılan açıklamaları üstümüze alınıyoruz. Çünkü bütün ODTÜ’lüler olarak Gezi eylemlerinde vardık. Bizler bu açıklamanın yapıldığı Twitter hesabının sahibi olan Rıza Kayaalp’ten açıklama yapması gerektiğini düşünüyoruz." sorusuna Milli Güreşçi Kayaalp, “Federasyona bir çok yazı geldi, benim bile ilk kez gördüğüm yazılar vardı. Uluslararası şampiyonalarda yarışıyoruz, her ülkeden arkadaşım vardır. Ermenistan’dan da çok iyi güreşçi arkadaşlarım vardır. Böyle bir şeyi söylemem imkansız. Bir sporcu olarak bunu hiçbir zaman kabul etmedim. Küfüre karşıyımdır, sonuçta da FILA’dan da, ülkemizden de bu sorunun kalktığını düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi. Panel, öğrencilerin salonu terk etmesinin ardından devam etti.

“BİZ GÜREŞÇİ OLARAK TEMİZİZ”

Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye katılan izleyiciler, konuklara sorular sordu. Söyleşiye katılanlardan Taha Akgül, dopingle ilgili “Biz şu an WADA’nın takibindeyiz. Elit sporcuların doping kullanmaları mümkün değil. Biz zaten her gün adres güncelliyoruz. Bileğimizin hakkıyla gelip şampiyon oluyoruz. Bu illet bütün dünyanın belası. Bizim ülkemizde de atletizm, halter federasyonları bu illete bulaştı. Kurtulmaya çalışılıyor. Biz güreş olarak şu an temiziz. Zaten kullanmayı da hiçbir zaman düşünmedik.” diye konuştu.

Müsabakalara nasıl hazırlandığını anlatan Akgül, “Biz inançlı insanlarız. Maçlara çıkmadan önce herkesten dua alıyoruz. Biz de Ayetel Kürsimizi, Felak, Nas surelerini okuyup maçımıza çıkıyoruz. Tabi ki iman gücünü arkamızda hissediyoruz.” dedi.

“DOPİNG SATICILARIN CEZASI KANUNDAKİ YERİNİ BULMALI”

Dopingle ilgili soruyu cevaplayan Hamza Yerlikaya ise şunları söyledi : “Satıcıların, dopingi temin edicileri kesinlikle Türk Ceza Kanunu içerisine girmeli. Satıcılar çok ağır şekilde cezalandırılmalı. Ne getirdiği belli değil, nereden getirdiği belli değil, nasıl getirdiği belli değil. Buna bir düzen getirilerek kesinlikle ve kesinlikle kanunda yerini bulmalı, tanımını bulmalı ve uyuşturucunun cezası ne ise dopingin satıcısının da cezasının aynı şekilde kanunda yerini bulmalı."

“DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUMA MAL OLDU”

Doping kullanan bir sporcu ile güreşip güreşmediği sorulan Rıza Kayaalp, "Geçen sene benim dünya şampiyonluğuma mal oldu. İranlı rakibime yarı finalde kaybettim. Kaybetmem onun doping yapmasından değil de benim kendi hatamdı. Ama o sporcu da şampiyon oldu, ben 3. oldum. Daha sonra o dopingli çıktı tabi. Ben 2. oldum tekrardan. Yakalanan oydu. Daha önce de yakalanmayan bir çok sporcu elemişizdir.” ifadelerini kullandı.