Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye gelerek Malatya’da yaşamaya başlayan Suriyeli Fuzidya Diyap ile Bassam Amari çifti, yeni doğan bebeklerine, market sahibi hayırseverin ismini verdi.

    Suriyeli Fuzidya Diyap ile Bassam Amari çifti, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Suriye’nin Hama kentindeki evlerini bırakarak yaya şekilde Türkiye’ye sığındı. Malatya’da mültecilerin kaldığı konteyner kente müracaat eden 9 kişilik aile, burada yer olmadığı için Beydağı Mahallesi’ndeki kullanılmayan fiziki şartları gayet kötü bir eve 350 TL kira karşılığında yerleşti. Böbrek yetmezliği nedeniyle hasta olan baba Bassam Amari çalışamadığı için gıda ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan aileye hayırsever Celal Birarı sahip çıktı. Ev eşyalarını mahalleliyle birlikte karşılayan Birarı, yiyecek ihtiyaçlarını da marketten sağladı. 4 aydan bu yana aileye her türlü yardım eden Birarı’ya aile de anlamlı bir vefa örneği gösterdi. Suriyeli çift yeni doğan bebeklerine hayırsever market sahibinin ismi olan 'Celal' adını verdi.

    Anne Fuzidya Diyap, Malatya’ya ayak bastıkları günden bu yana Celal Birarı’nın kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti. Eşinin hastalığı nedeniyle çalışamadığını ifade eden Diyap, bu nedenle geçimlerini sağlayamadıklarını, kendilerine Celal Birarı’nın yardım ettiğini söyledi. Diyap, kendilerine her türlü sahip çıkan hayırsever esnafın ismini yeni doğan bebeklerine vermeyi kararlaştırdıklarını kaydetti.

    Esnaf Celal Birarı da Suriyeli ailenin konteyner kentte yer olmadığı için Beydağı Mahallesi’ne geldiğini, onlara barınma ve diğer ihtiyaçları için yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ev malzemelerinin çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından bağışlandığını anlatan Birarı, gıda ihtiyaçları için de kendisinin yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti. 4 aydan beri bu şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Birarı, “Suriye’deki savaş nedeniyle bu misafirlerimiz mağdur olmuşlar. Ailenin babası hasta olduğu için çalışamıyor. Bizde kısıtlı imkanlarımızla yardımcı oluyoruz. Dinimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Biz de kayıtsız kalamazdık. Yeni doğan bebeklerine ismimi vermeleri de bizi ayrıca mutlu etti." diye konuştu.