Çeşitli sivil toplum kuruluşları Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde forum düzenleyerek hastanenin bir yıldır kapalı olmasını protesto etti. Programda, vatandaşların mağdur olduğu savunularak hastanenin açılması istendi.

Cihangir Forumu ve İstanbul Kent Savunması öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenileneceği gerekçesiyle kapatılmasını tartışmak için hastane bahçesinde forum düzenledi. Programda, hastanenin kapatılmasının bölge insanını mağdur ettiği savunularak duruma tepki gösterildi. Programda konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Taksim ve çevresinin İstanbul’un en fazla vaka olan bölgesi olduğunun altını çizdi. Erez, hastanenin belirli bir plan ve program içinde kapatılması gerektiğine vurgu yaptı. Vatandaşların hangi hastaneye gidip tedavi olacağını bilemediğini savunan Erez duruma tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç de, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasının sağlık alanındaki talanlardan birisi olduğunu iddia etti. Ülkedeki sağlık alanının bütün olarak talan içerisinde olduğunu öne süren Mengüç, insanların hiçbir yerde nitelikli sağlık hizmeti alamadığını dile getirdi. Samet Mengüç, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşananın iktidarın insana ve sağlığa verdiği değerin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu bölgede travma vakalarının çokluğuna dikkat çeken Mengüç, ne olursa olsun hastanenin yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti.

Foruma katılan sivil toplum kuruluşu temsilsileri ile vatandaşların konuyla ilgili görüşlerini aktarmasının ardından program sona erdi. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir yıl önce yenileneceği gerekçesiyle kapatılmıştı.