İzmir'de yerel seçimlerden önce temel atılması için devlet töreni düzenlenen Bayraklı Şehir Hastanesi Kampüsü'nün temelinden dört aydır iz bulunamaması Meclis gündemine taşındı. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplandırması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Altı maddelik önergede, şu ifadeler yer alıyor: "Bakanlığınız tarafından yerel seçimler öncesi, 12 Mart 2014 tarihinde düzenlenen bir törenle göstermelik temeli atılan Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü, âtıl bir vaziyette dört aydır beklemektedir. Halen temeli dahi atılmayan kampüsün 36 ayda bitirileceği vaadi de İzmirlilerimize verilmesine rağmen bu alanda hiçbir inşaat faaliyetinin olmaması, seçim yatırımı düşüncesini akıllara getirmektedir. Bu bağlamda;

1) Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü inşaatı başlama ve bitiş tarihleri nedir?
2) 12 Mart 2014'ten bu yana, bu alanda neden hiçbir inşaat faaliyeti gerçekleşmemiştir?
3) Yerel seçimler öncesi Bakanlığınızın Türkiye çapında temel atma, açılış vb. gibi başka hangi faaliyetleri olmuştur? Buralardaki inşaat ilerleme düzeyi nedir?
4) Yerel seçimler öncesi gerçekleştirilen bu açılış, temel atma gibi törenler, tamamen yerel seçimlere yönelik göstermelik faaliyetler midir?
5) Aradan 4 ay geçmesine rağmen temeli dahi atılmayan bu tip projelerdeki gecikme nasıl giderilecektir? Gecikmeden sorumlu olanlara hangi işlemler yapılmıştır, yapılacaktır?
6) Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü tam kapasite hizmete açılış tarihi nedir?”



İzmir'in Bayraklı ilçesinde yapılacak olan kampüste 2 bin 60 yatak kapasiteli yedi hastane, otel, lokanta ve sosyal tesisler bulunacak. Maliyeti 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 lira olan kampüsün, 36 ayda tamamlanması planlandı. Tesiste 715 yataklı genel hastane, 424 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, 380 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 141 yataklı onkoloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve kampüsü destekleyecek çeşitli sosyal fonksiyon alanlarının, 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına yapılması düşünülüyor.