Kimliği tespit edilemeyen 10 - 15 kişilik bir grup tarafından, Siirt merkezde bulunan Ayyıldız İlköğretim Okulu'nun kapısı kırılarak, kitaplık bölümü ve bilgisayar odasında bulunan kitaplar yakıldı.
Genelkurmay’dan yapılan yazılı bilgilendirmede; 19 Ekim günü saat 16.00 sıralarında yaşanan olayda okulun hasar gördüğü belirtildi.
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından aynı gün saat 10.00 sıralarında Osmaniye Merkez Yarbuz köyü bölgesinde, mantar toplayan iki vatandaştan birisi rehin alındı.
Genelkurmay’dan yapılan açıklamada olaya ilişkin, “Mantar toplayan iki vatandaştan birisi rehin alınmış ve diğerine 400 ABD doları para ile birlikte erzak listesi verilerek, erzakın temin edilmesi istenmiştir. Kendisine para verilen vatandaş, temin ettiği erzakı, aynı gün, belirtilen bölgede teröristlere teslim etmiş, müteakiben teröristler rehin alınan vatandaşı serbest bırakmıştır.” denildi.
Aynı gün sölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından, Mardin Artuklu Yaylabaşı mahallesi mülki sınırları içerisinde, özel bir aracın gasp edilerek, yakıldığı ifade edildi. Faillerin yakalanması için gerekli işlemler başlatıldı.
20 Ekim günü ise bölücü terör örgütü mensubu üçü kadın toplam 6 teröristin Şırnak Silopi'de silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi.