Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yolsuzluk operasyonunu yapan polislerin gözaltında tutulduğu Çağlayan Adliyesi’nde ulusal basın odasının boşaltılmak istenmesi ve gazeteciler arasında ayrım yapılmasının ne ilk ne de son olacağını söyledi.

Başbakan ve mevcut iktidarın gazeteleri ayrıştırma ve ötekileştirme işinde çok mahir olduğunu belirten Sertel, "Bu uygulamayı Başbakan yaptığı için, alt kadroları da bunu onun bakış açısı doğrultusunda gerçekleştiriyorlar. Baştaki nasıl davranırsa alt ona göre şekillenir. Başbakan istediğini uçağına alıyor, istediğini toplantısına alıyor, istediğini almıyor, istediğini çağırıyor istediğini çağırmıyor. Bazı gazeteleri basın toplantısına bile sokmuyor. Böyle yapınca alta doğru ona göre şekilleniyor. Adliyede de poliste de valilikte de uygulanıyor. Bütün kurum ve kuruluşlarla böyle uygulanıyor. Bu kötü, gazetecilikte sana yakın bana yakın olmaz. Gazeteci gazetecidir." dedi.

Bu tür uygulamaların daha önce Ergenekon ve Oda Tv davalarında da yapıldığını, belli gazetelere servis yapılarak kamuoyu oluşturulduğunu kaydeden TGF Genel Başkanı Sertel, "Şimdi de tersine bir kamuoyu oluşturma çalışması sürüyor, çok yanlış. Çünkü işi yargıya, hukuka bırakmaları lazım eğer varsa. Şu anda mahkemenin karar vermediği bir insanla ilgili başbakan ‘sen cezaevine girdiğin zaman çok vakit bulursun’ diye meydanda bağırıyorsa bu ülkede çok şeyin yeniden değerlendirilmesi lazım." diye konuştu.