Eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının bu milletin başına gelmiş en iyi şeyler olduğunu söyledi. "Her şeye rağmen, yaşadıklarımıza rağmen Ergenekon, Balyoz önemli soruşturmalardır. Türkiye'nin önünü açan soruşturmadır." diyen Ergüder, 2010 yılında KCK operasyonu yapılmasaydı Türkiye'nin şuan bölünmüş olacağını ifade etti. Ergüder, "KCK operasyonlarının engellenmesiyle daha büyük proje yapmak zorunda kaldılar." dedi.

Türkiye'nin 7 bölgesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından yapılacak olan "Çözüm Süreci mi; Bölünme Süreci mi?" konulu panelin ilki Ankara'da düzenlendi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan Moderatörlüğünde ki panele Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa eden Tufan Ergüder, Gazeteci avukat İrfan Sönmez ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin son 10 senesinin çok konuşulacağını belirten Tufan Ergüder, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının bu milletin başına gelmiş en iyi şeyler olduğunu ifade etti. AK Parti bu süreçten faydalanıyorsa da, demokrasi kurallarını çiğneyerek, bu süreçleri çiğneyerek, insanların haklarını gasp ediyorsa da bunun anlaşılması için bir zaman gerektiğini dile getiren Ergüder, bu operasyonu yapanların ise ilk mağdurları olduğunu söyledi.

"TÜRKLER VE KÜRTLER BERABER OLDUKLARI ZAMAN 21. YÜZYILA ADINI YAZDIRACAK"

"Her şeye rağmen, yaşadıklarımıza rağmen, Ergenekon, Balyoz önemli soruşturmalardır. Türkiye'nin önünü açan soruşturmadır." diyen Ergüder, 2010 yılında KCK operasyonu yapılmasaydı Türkiye'nin şuan bölünmüş olacağını ifade etti.

"KCK operasyonlarının engellenmesiyle daha büyük proje yapmak zorunda kaldılar." diyen Ergüder, Türkler ve Kürtler beraber oldukları zaman 21. yüzyıla adını yazdıracaklarının altını çizdi. KCK operasyonunun Balyoz ve Ergenekon'dan daha zor operasyonlar olduğuna dikkat çeken Ergüder, çünkü KCK'nın güncel bir proje olduğunu söyledi. KCK'yı yine şuan cezaevinde olan insanların engellediğini anlatan Ergüder, Selam Tevhid örgütünün ise devletin içine işlediğini, kılcallarına sızmış bir yapı olduğunu vurguladı. Selam Tevhid'e gelince tüm bunların tosladığını belirten Ergüder, yaşanan olayları tek başına değerlendirmemek gerektiğini ifade etti.

Ergüder, "Allah'ın izniyle bu milletin geleceğinden ümitliyim. Kanımızın son damlasına kadar bu millet, ülke için elimizden geleni yapacağım." diye konuştu.

Yapılanların bir algı operasyonu, psikolojik savaş olduğunu dile getiren İdris Bal ise bundan polisin de payını aldığını ifade etti. "Benden ve bizden teröristleri sevmemiz beklenmesin." diyen Bal, tövbenin önemine dikkat çekti. Büyük kadim milletin bu sorunların üstesinden geleceğini vurguladı.