Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, okul müdürü atamalarını siyah çelenk bırakarak protesto etti. Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplan sendika üyeleri, pankart açıp slogan atarak Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Bahari Caddesi'nden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önüne kadar yürüyen eylemcilere polis müdahale etmedi. Burada basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen 2 nolu şube Başkanı Halil İbrahim Çakmak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının büyük problemler eşliğinde başladığını söyledi. Bu eğitim-öğretim yılında en büyük sıkıntının MEB yasası ve ardından çıkarılan yönetici atama yönetmenliği olduğunu savunan Çakmak, "Çıkarılan yasayla 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve üst düzey yöneticiler olmak üzere 76 bin yöneticinin görevlerine son verilecek bir süreç başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevine, hiçbir kriter olmaksızın son verildi. Sözde paralel yapıdan şikayet edenler, MEB’de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşturdu. Siyasetin sokulmaması gereken kurumların başında gelen okul, kışla ve camiye siyaset sokuldu.” dedi.

Basın açıklamasından sonra siyah çelengi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısına bırakan sendika üyelerine CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. Sendika üyeleri eylemden sonra sessizce dağıldı.