Türkiye Kamu-Sen üyeleri, müdürlük puanı hakkında yapılan hukuksuzluklarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne siyah çelenk bıraktı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk eylemde yaptığı konuşmada, “Yüce dinimiz zalimlik üzerine zulüm yapanlar üzerine yüzlerce şey ifade etmektedir. Gerek Kur'an-ı Kerim'de gerek Hz. Peygamber'in hadisi şeriflerinde zulmedenlerin ne kadar kötü bir akıbetle karşılaşacağı çok net olarak ifade edilmektedir. Kime zulmederseniz edin, bırakın insanı herhangi bir canlıya bile zulmedemezsiniz.” dedi.
MEB önündeki siyah çelenkli eyleme Koncuk'un yanısıra; MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve hukuksuzluğa uğrayan müdürler katıldı.
Basın açıklaması yapan İsmail Koncuk, başarısı teberrüz etmiş, başarısı gözler önünde olan insanların görevden alınmasını hazmedemediğine işaret ederek, şunları söyledi: “Kabul edemiyorum, böyle bir anlayışa insan olmak adına, emek adına, alın teri adına, isyan ediyorum. Allah yapanları kahri kazab eylesin. Adam üç gün önce şube müdürü olmuş. Daha geldiği ilin ilçenin sokaklarından bir haber, adam 15 yıllık başarıyla yöneticilik yapmış insanları değerlendiriyor ve zayıf puan veriyor. Bir okul müdürünü arıyor il ilçe milli eğitim müdürü diyor ‘sana neden zayıf verdim biliyor musun?’ diye soruyor. O da neden sayın müdürüm diyor? ‘Sen okulunda ‘Onuncu Yıl Marşı’nı okutmuştun. “Adam hakkın rahmetine kavuşmuş bir buçuk ay önce adama yüz puan veriyorlar nerede Karabük’te. Çeşitli illerde yani adam hala puan verme derdinde, kime puan verdiğini bilmiyor ki, ölmüşe de puan veriyor. Müdürlükten istifa etmiş öğretmen olmuş ona da puan veriyor.”

“BU ÜLKE BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

"Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum" cümlesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Koncuk, "Tüm bakanlara sesleniyorum. Bu ülke babanızın çiftliği değil. İstediğiniz gibi at koşturamazsınız. İnsanları kul köle ilişkisi ile değerlendiremezsiniz.” ifadesini kullandı.
Koncuk, bu anlayışla devam edildiği sürece bunun bir yerde patlayacağına dikkat çekerek, “Adalet duygusundan uzaklaşanlar her geçen gün oluşturdukları adalet sarmalının altında kalırlar. Kalmaya mahkumlar insanlar köle kul ilişkisinin üstünde haklar istiyor. İnsan olmanın hakkını istiyor. Emeğinin, hakkının hakkını istiyor. Bu hakkı teslim edebildiğiniz oranda adaletlisiniz, insan haklarından yanasınız demektir.” dedi.