Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerden sahur vakti gözaltına alınan Başkomiser Hasan Hüseyin Danacı’nın eşi Merve Danacı, eşinin suçsuz olduğunu belirtti. Danacı, "Endişem yok, çünkü suçlarının olmadığını biliyorum. Eğer iddialara inansam eşimi önce ben sorguya çekerdim. Biraz zor olacak, ama doğacak bebeğim güç veriyor bana. Eşimin arkadaşlarının yaptığı kahramanlıklar güç veriyor bana. Eşim benim kahramanımdı, ama şimdi tüm Türkiye’nin kahramanı oldu." dedi.

Sahur vakti gözaltına alınan Başkomiser Hasan Hüseyin Danacı'nın eşi Merve Danacı, yaklaşan doğumu dolayısıyla Ankara’da kayınvalidesinde kalıyor. Başkomiser Danacı, açığa alındığı için eşini doğum sürecinde yalnız bırakmak istemedi. Ancak 22 Temmuz’da Fuat Avni, Twitter hesabından sabah 05.00’de polislere operasyon yapılacağını duyurunca, Başkomiser Danacı, iftar bile yapmadan İstanbul’daki evine döndü. Danacı, sahur vakti gözaltına alındı. Eşi, Merve Danacı sabah olunca açtığı televizyonda eşinin gözaltına alındığı haberini duydu.

Bayrama buruk giren Danacı, en çok kocasının doğacak çocuğunu koklayamayacak olmasına üzülüyor. Merce Danacı, bu sancılı günlerinde, sığındığı babasının evinde Cihan Haber Ajansı'na konuştu.

"VATANI SEVMEYENLER AĞIR BASTI"

Merve Danacı, gözaltından önce yaşadıkları süreci, "Ankara’daydık doğum nedeniyle. Kaldığımız süre içerisinde eşim 'ya beni ya arkadaşlarım gözaltına alınacak, ben gideyim teslim olayım' dedi. İftar yapmasını söyledik, ‘yok’ dedi. Helalleştik uğurladık." ifadeleri ile anlattı.

Tutukluluk olacağını önceden beklediklerini kaydeden Merve Danacı, basının yaptığı yayınlar sonrasında bu endişeye kapıldığını söyledi. Danacı, şunları kaydetti: "Tutuklanma sebebi olarak evrakta sahtecilik, dediler. Evrakta sahtecilikten tutuklanan söz konusu olmamış. Bu enterasan bir durum. Eşimin suçlu olduğuna inanmıyorum. Bu operasyon sanırım onların bir şeylerin üzerinin örtmek için, sanırım bir şeyleri gün yüzüne çıkardıkları için yapıldı. Herkes bizim gibi vatanı sevmiyor. Herhalde bu dönem sevmeyenler ağır bastı."

"EŞİMİ GÖRMEK İÇİN ÇOCUĞUMU BİLE ERKEN DOĞURABİLİRİM"

Çocuğunu dünyaya getirmeye günler olduğunu kaldığını anlatan Danacı, "Eşimi görmek için çocuğumun doğumunu önceye de alabilirim, bir an önce çocuğumu kucağıma alıp yanına gitmek istiyorum. Eşimin bebeğimi ilk koklayan olmasını istiyorum. Bebeğim tez zamanda olsun isterdim ama süreç böyle oldu. İnşallah kaldırabilirim. Biraz zor olacak ama bebeğim güç veriyor bana. Eşimin arkadaşlarının yaptığı kahramanlıklar güç veriyor bana. Eşim benim kahramanımdı ama şimdi tüm Türkiye’nin kahramanı oldu." ifadelerini kullandı.

Eşinin suçsuz olduğunu vurgulayan Danacı, şöyle devam etti: "Endişem yok çünkü suçlarının olmadığını biliyorum. Medyada, dinleme için özel ekipmanlar getirmişler diyorlar. Ortada delil olarak sundukları bir şey yok ki."

"İDDİALARA İNANSAM ÖNCE BEN SORGUYA ÇEKERDİM"

Açığa alındıktan sonra eşinin çok rahat olduğunu aktaran Danacı, "Eşim, savcının taleplerini gerçekleştirdiğini, mahkemenin kararlarını uyguladıklarını ifade ediyordu. Bunun dışında hiçbir şey yapılmadı. Onun için çok rahattık. Ben eşime aşığım ama onun da ötesinde Allah aşkına aşığım. Eğer iddialara inansam eşimi önce ben sorguya çekerim. Eşim mesleğinde, puanlamada ilk sıralamadaydı. Şimdiye kadar böyleydi bundan sonra ne oldu?" diye konuştu.

Merve Danacı, yargılamalarla ilgili hukuk zemini içerisinde hareket edilmesini talep etti. Süreç başladıktan sonra yaşanan garip olaylara dikkat çeken Danacı, " ‘Kaç İsmail ne demek?’ Gözaltı süresi dolmasına rağmen, insanlar adliyede tutulmak ne demek? Benim eşimin kararı verilirken odada savcı da var mıydı? Onların kararları da böyle mi verildi? Türkiye’nin aydın, hukuk siyasetçileri bu sürecin hukuksuzluklarını biliyorlardır. Onların bu sürece sahip çıkmasını istiyorum. HSYK’dan birileri yanlış yaptıklarını açıklıyorlar, o bile yanlış yaptığını söylerse ne diyebilirim?" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ YOK Kİ ÖZÜR DİLESİNLER"

Merve Danacı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 'Özür dilerlerse affederiz' ifadelerine de tepki gösterdi. "Ortada suçları yok ki özür dilesinler" diyen Danacı, "Bu bunun göstergesi. Özür dilemekle bu kapanıyorsa. Suç özürle kapanacak bir şey değil ki. Bu da kanuna aykırı. Onlar da suçun olmadığına inanıyorlar." diye sözlerini tamamladı.