Ankara’da çaldığı kamyonet ile bulvar üzerinde üç ayrı kaza yaparak kaçan bir kişi, uzun süren kovalamaca sonrasında kıskıvrak yakalandı.

Olay, gece saatlerinde Anadolu Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Anadolu Bulvarı'nda maddi hasarlı kazaya karışan 06 HRZ 32 plakalı kamyonetin sahibi aracından inerek, yol üzerine duba koyup kendini güvene almaya çalıştı. Bu sırada kaza mahalinde olduğu öğrenilen Hasan A. isimli şahıs, kamyoneti çalarak kaza yerinden uzaklaştı. Anadolu Bulvarı'nda ilerleyen Hasan A., ASKİ spor salonu civarında bir araca çarparak yoluna devam etti. Bulvar üzerinde hızla ilerleyen kamyonet, yol üzerinde seyreden bir belediye otobüsü ve otomobilin karıştığı bir kazaya daha karıştıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaşarak izini kaybettirdi. Kazalar sonrasında polis ekipleri alarma geçti. Anadolu Bulvarı üzerinde kamyonetin izini süren polis ekipleri, yaklaşık 30 dakika sonra kamyonetin izini buldu. Yakalanacağını anlayan Hasan A., hızla Anadolu Bulvarı'nda ters istikamete kamyoneti sürdü. Bu sırada yol üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna da zarar veren kamyonet, burada bulunan aydınlatma direğini yıkarak olay yerinden kaçtı. Polis tarafından izlendiğini anlayan Hasan A., Anadolu Bulvarı'ndan çıkarak, Ankara-İstanbul karayoluna çıktı. Süratli bir şekilde karayolundan kaçmaya devam eden kamyonet, polislerden kurtulamayacağını anlayınca, Ankara çevre yoluna saparak, yoluna devam etti. Yol üzerinde ilerlerken ön sağ lastiği patlayan kamyonet, jant üzerinde hız kesmeden kaçmaya devam etti. Ankara çevre yolu Konya istikametine Optimum alışveriş merkezini 2 kilometre geçince hızını düşürmek zorunda kalan Hasan A., kendisini takip eden polislerce kamyonet içerisinde kıskıvrak yakalandı.

Çok sayıda polis ekibinin peşine düştüğü Hasan A., yakalanır yakalanmaz polis otosunda bulunan özel bölmeye konuldu. Polis, çok sayıda resmi ve sivil polis ekiplerinin destek verdiği kovalamaca sonrasında yakalanan Hasan A.'yı araç içinde sorguya çekti. Şahsın olay yerindeki ilk ifadesinde polislere uyuşturucu kullandığını söylediği öğrenildi. Hasan A.'nın kaçarken kullandığı kamyonet kullanılamaz hale gelirken, kamyonetin ön tarafında bulunan aydınlatma lambası ve ağaç dalları gözlerden kaçmadı.