Uçak biletlerinde ne zaman kampanyalar olur?

 Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen uçak seyahati artık pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Anadolu jet uçak bileti fiyatlarının sabit olmadığını fark etmişsinizdir. Çok çok ucuz fiyatlara da bilet bulmak mümkün, çok yüksek fiyatlara da. 

Peki bu farkı oluşturan şey nedir? 

Uçak biletlerinde fiyat farkının olmasının sebebi uçak doluluk oranlarından kaynaklanmaktadır. Bu genel bir durumdur. Her zaman böyle değildir. Çok dolu olan uçaklara bazen çok uygun fiyatlara bilet alabilmekteyiz. Kısaca açıklamak gerekirse uçak ne kadar doluysa fiyatı o kadar yüksek oluyor demekte fayda var.

Artık daha çok yolcunun uçak seyahatini kullanması da rekabeti arttırdı. Hem firmalar daha çok müşteri çekmek için kampanyalar kullanmakta hem de yolcular bu rekabet içerisinde kendilerine daha ekonomik biletler bulmak için erken davranmakta. Bu durumda aklımıza gelen birkaç soru olabilir. Nasıl promosyon bilet alabilirim?  Kampanyaları nasıl öğrenebilirim? İnterneti kullanamıyorum ama uygun biletleri de takip etmek istiyorum, bunu nasıl başarabilirim?

Öncelikle bilet alabileceğiniz kanalları açıklayarak konumuzu detaylandıralım biraz. Bilet alım işleminizi İnternet sayfalarından, mobil uygulamalardan, acentelerden, çağrı merkezlerinden ve ofislerden alabilirsiniz. Bu kadar alternatif içerisinde ucuz uçak bileti almak işleminiz kolay olacak gibi görünse de aslında daha da zorlaşıyor. Çünkü bazen mobil uygulamalarda bazen de internet siteleri üzerinden fiyatlar farklı olabiliyor. Biz de en uygun fiyatı ararken fiyatlarda yükselirse eğer kafamız iyice karışacaktır. Eğer internet kullanamıyorsanız ya da mobil uygulamalar size uzaksa, en uygun yol acenteler ya da çağrı merkezlerine başvuracaksınız. Çağrı merkezlerini arayarak kampanyalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Birçok çağrı merkezi kampanyalarını daha müşteri temsilcisine bağlanmadan ses kaydı ile bildirmektedir hatta. Eğer internet kullanımınız iyiyse kampanyaları en kolay olarak mail kaydı yaparak öğrenebilirsiniz. 

Artık firmalar size ulaşmak için tv, radyo gibi ulaşım kanallarından ziyade internet sayfaları üzerinde E-bülten gibi bir bar açarak sizi mail listesine kaydetmekte. Bunun dışında kısa mesaj bildirimleri içinde kayıtlar yapılmaktadır. Böylece uygun bilet kampanyaları olduğu zaman ilk haberi olan insanlardan birisi de siz olacaksınız. Çünkü hem mail yoluyla hem de sms yoluyla bilgilendirilmiş olacaksınız. 

Kampanyalar ne zaman yapılır? 

Buna kesin olarak şu veya bu tarih diyemeyiz. Böyle bir şey beklemekte gereksiz olacaktır. Eğer kampanyaların tarihi bilinseydi kampanya değeri düşecekti ve herkes faydalanmak isteyeceği için promosyon bilet gibi olacaktı. Kampanyalar belirli dönemlerde firmalar tarafından yapılır. Daha açık olursak, yaz biletleri için ilkbaharda kampanyalar başlatılır ya da kış biletleri için yazın ortalarında kampanyalar başlar. Erken bilet satımında oldukça önemli bir olgudur. Aynı durum özel günler ve bayramlar içinde geçerlidir. Bu günlerden genelde birkaç ay önce thy uçak bileti kampanyaları oluşturulur.

Sizde ileri tarihli bilet alacaksanız, internet ve çağrı merkezlerinden kampanyaların bilgilerini alabilirsiniz. Dikkatli bir takip ile çok ucuz fiyatlara bilet alabilirsiniz ve ya özel indirimlerden yararlanabilirsiniz. İyi uçuşlar dileriz.