İzmir Adnan Menderes, Adana Şakir Paşa, Ankara Esenboğa, Dalaman, Bodrum Havalimanları da alternatif uçuş ağlarıyla seçenekler sunar.

 Ancak söz konusu Ukrayna uçak bileti olduğunda İstanbul’dan ziyade Ankara’da ciddi bir rekabet görülüyor. Pegasus Hava Yolları’nın Kiev uçuşlarını İstanbul yerine Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan başlatması, buradan zaten mevcut uçuşu olan Ukraine Airlines ve Türk Hava Yolları ile birlikte fiyat rekabeti başlattı. Türkiye’den Ukrayna’ya uçak için akla gelen ilk seçenekler, Turkish Airlines, Ukraine Airlines, Atlas Global ve Pegasus Hava Yolları iken, bu konuda rekabet Ankara çıkışlı Kiev varışlı veya Kiev çıkışlı Ankara varışlı hatlarda zirveye ulaştı.

 Odessa, Kharkov, Simferefol, Lviv, savaş öncesi Donetsk gibi Ukrayna şehirlerine Türkiye’de; İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara kentlerindeki havalimanlarından direkt uçuşlar bulunurken, en ucuz uçak bileti konusunda Ankara - Kiev hattı ciddi rekabet yarattı. Günümüzde sadece 50 Dolar gibi ücretlerden başlayan fiyatlarla erken rezervasyon yaparak Kiev hattından uçuş bulmak mümkün. Normal zamanlarda da bu biletler 80 - 150 Dolar arasında oluyor ki; bu bedel aslında Türkiye içinde normal zamanda alınabilecek bir yurt içi bileti kadar para demek.

 Türkiye’den Ukrayna’ya kampanyalı uçak bileti bulma şansı olmayan yolcular ve yolcu adayları için, Antalya ve İstanbul hatları ile Ankara hatları birlikte alternatif seçenekler sağlıyorlar. Direkt aktarmasız uçuşlarda hizmet veren bu destinasyonlarda sıklıkla ve oldukça uygun fiyatlara uçak bileti bulma imkanı mümkün. Türkiye’den iş ve turizm amaçlı Ukrayna’ya seyahat edenler kadar, Ukraynalıların da özellikle yaz tatili amacıyla Türkiye’yi tercih ettiği bilinen bir gerçek. Bu ikilemden yola çıkarak yaz aylarında bu hat üzerindeki yoğunluğun artacağı, yükselen talebin uçak bileti fiyatlarına yansıyacağı otoriteler tarafından kesin görülmekle beraber, maliyetleri kış aylarında ucu ucuna karşılayan hava yolu şirketlerinin de ekstra gelir elde edebilmek amacıyla bilet fiyatlarında kampanyalar tercih ederek, sonuç rakamları tüketicilerin lehine küçülttüğü görülüyor.

 Ukrayna uçuşlarındaki rekabet, Türkiye’den alternatif ülkelere seyahat etmek isteyen turistlere, Ukrayna ve Rusya pazarında iş gören iş insanlarına ve her iki ülke arasında yaşayan diğer ülke vatandaşlarına yararken, Ukraynalılar da bu fiyat değişimini arz eden firma rekabetinden oldukça memnun.