Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı’nın Bakanlar Kurulu'nca kabul edildiğini bildirdi. Arınç, “Uyuşturucu büyük bir illettir. Sosyal bir terör olarak da görülebilir.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaklaşık 7,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir değerlendirmede bulundu. Arınç, Bakanlar Kurulu’nda uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı’nı ele aldıklarını ve onaylandığını belirtti. Bu maksatla kendisinin başkanlığında bir komite oluşturulduğunu kaydeden Hükümet Sözcüsü. farklı bakanlıklarla işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Uyuşturucunun sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir sorunu olduğunu kaydeden Arınç, “Uyuşturucu büyük bir illettir. Sosyal bir terör olarak da görülebilir.” şeklinde konuştu. Kısa, orta ve uzun vade olmak üzere bir eylem planı hazırladıklarını belirten Bülent Arınç; din adamı, psikolog ve emniyet birimlerce de ortak çalışma yürüteceklerinin altını çizdi.

Uyuşturucu ile sokak bazında mücadele ve eğitim kurumlarına yönelik tedbirler gibi mücadeleyi farklı perspektiflerden sürdüreceklerini kaydeden Bülent Arınç, yaklaşık 7,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının dört saatini uyuşturucu ile mücadeleye ayırdıklarını kaydetti. Hükümet Sözcüsü, bugünkü eylem planının geçmişten gelen bir sürecin bazı rötuşlarla yeniden hayata geçirildiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun gündemindeki ikinci konunun ise çalışma hayat ile ilgili sosyal güvenlik konuları olduğunu kaydeden Arınç, 10 Ekim tarihinden itibaren Başbakan Davutoğlu’nun işveren ve işçi kesimlerini bir araya getireceğini ve çalışma hayatı ile ilgili düzenlemeleri içeren bir eylem planını açıklayacağını duyurdu. Mesleki yeterlilik belgesinin hayata geçirilmesini, yaşanan son ölümcül iş kazalarından dolayı öncelikli hale çektiklerini ifade eden Arınç, Bakanlar Kurulu’nda Suriyeli mülteciler ile serbest bırakılan Türk rehinelerin de detaylı bir şekilde görüşüldüğünü aktardı.