Muş'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki kara yolunu ulaşıma kapatan göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda yaralanan 3 göstericiden ikisi Elazığ’a sevk edildi.

Muş'un Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki kara yolunu ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 3 kişi yaralandı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi üzerine Varto-Karlıova kara yolu üzerinde Leylek köyü yakınlarında çatışma çıktı. Göstericiler, güvenlik kuvvetlerine taş ve Molotof kokteylle karşılık verdi, gaz ve tazyikli su ile müdahale etti, havaya ateş açıldı.

Yaralılar, Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, 2 kişinin Elazığ’a sevk edildiği belirtildi. Yaralılardan iki kişi ayaklarından ve bir kişi ise kafasına isabet eden gaz bombası fişeğiyle yaralandı. Yaralılardan birinin ise silahla vurulduğu iddia edildi. Yaralı yakını Bülent Doğan, askerin rastgele ateş açtığını ileri sürdü. Yaralıların silahla vurulduğunu iddia eden Doğan, “Asker üzerimize silahla ateş açtı. Çok sert bir müdahalede bulundu. Yaralılardan biri silahla ayağından vuruldu ve diğeri ise kafasına gaz kapsülü isabet etti. Diyecek bir söz yok, zaten her şey ortada.” şeklinde konuştu.