Bursa’da, bir saat etkili olan sağanak yağmur, birçok işyerinde su baskınlarına yol açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce restore edilen Nalbantoğlu Çarşısı’nda çatı çöktü, işyerleri sular altında kaldı.
Saat 15.30’da başlayan sağanak yağmur yaklaşık bir saat etkili oldu. Kavşaklar ve yollarda göletler oluştu, araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

    Nalbantoğlu Çarşısı’nda ise dükkanların içine kadar sular doldu. Yeni yapılan üst örtüde bir çok yerine yıkıldığı gözlendi. İşyeri sahipleri, sular altında kalan ürünlerini kurtarmaya çalıştı. Birçok makine bozulurken, ıslanan ayakkabılar da poşetlere doldurularak çöpe atıldı.

    "DAMLIYORDU, RESTORE EDİLDİ SULAR ALTINDA KALDIK"

    Nalbantoğlu esnafı yaşanan duruma tepki gösterdi. Yeni yapılan çarşının sular altında kalmasına kızan esnaf, "7 ay uğraştılar, bittiğini söylediler ve bugün sular aktı. Eski halinde bu kadar su akmıyordu. Birkaç yerden su damlıyordu onları da kova koyarak alıyorduk. Şimdi kova konulacak gibi değil. Tavan göçtü, o kadar aktı. Merdivenin altı, tuvaletin altı akıyor. Bir sürü ayakkabı çöpe gitti. Bunların hepsini çöpe atacağız. Müşterimize satamayız. Yazık günah. Belediyeyi aradık, Buski’yi aradık kimse gelmedi, muhatap bulamadık." diye konuştu.

    DOĞANBEY TOKİ’DE DAİRELERİN İÇİNE SU GİRDİ

    Bu arada, kent merkezindeki Doğanbey TOKİ konutları B Blok’ta da bir çok daireyi su bastı. Binanın duvarlarından odaların içine sızan su, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.