Şile otoyolunda özel halk otobüsü başka bir aracın önüne kırması sonucu bariyerlere çaparak kaza yaptı. Kaza sonucu otobüste bulunan yolculardan yaklaşık 15 kişi yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralılar ise ayakta tedavi edildi.

Kaza, Şile otoyolu Nevzat Demir Tesisleri'ne yaklaşık 500 metre kala Ümraniye istikametinde meydana geldi. İddialara göre kazanın başka bir aracın halk otobüsünün önüne kırması sonucu yaşandı. Dengesini kaybeden 34 ZK 9762 plakı halk otobüsü, yoldan çıkıp demir bariyerleri altına alarak metrelerce sürüklendikten sonra yol kenardaki duvara çarparak durdu. Kaza sonucu otobüste bulunan yaklaşık 15 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı gören çevredekiler hemen otobüsün yanına gelerek yaralılara müdahale ederek çıkardı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yerine gelen polis güvenlik önlemi aldı. Yarlılar ambulanslarla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralılar ise sağlık görevleri tarafından olay yerinde ayakta tedavi edildi.

Kazayı anlatan yolcular, öndeki aracın otobüsün önüne kırması sonucu otobüsn dengesini kaybetmesi sonucu duvara çarparak durduğunu ifade etti. Bir bayan yolcu ise kendisinin hafif atlattığını ama 10-15 yarlının olduğunu söyledi. Otobüs şoförü göz altına alındı.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.