Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son veda resepsiyonunda söylediği 'Bizim cenahta günlük konuşulur, öyle yaşanır. Ben bu partinin kurucusuyum; ama şahsıma saygısızlıklar yapıldı' açıklamalarını yorumlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala yorumladı.

ERDOĞAN KONUŞŞA NELER SÖYLERDİ!


TGRT Haber'de katıldığı bir programda konuşan Ala, "Türkiye üzerine oynanan oyunları keşfetmiş, deşifre etmiş ve üstesinden gelmiş bir ekibin liderlerinin, politika yapıcılarının, kendilerine ilişkin oyunların kurbanı olmaları düşünülemez. Onlar her türlü hesabı, fitne fesadı, nifak tohumlarını ellerinin tersiyle iterler. Resmin büyüğüne bakılırsa, elbette Abdullah Gül'ün sözleri önemlidir. Herkes de Sayın Cumhurbaşkanı'na saygı noktasında dikkatli olmalıdır. Ama, Sayın Başbakanımız da çok büyük saldırılara uğradı, o da konuşsa belki, daha büyük sözler edecektir. Sayın Erdoğan kim bilir neler söylerdi. Çünkü hiç beklemediği yerlerden nelerle karşılaştı. Siyaset biraz da böyle bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ala, 28 Ağustos'ta resmen Cumhurbaşkanı olacak olan Recep Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında sorun yaşanmayacağını ifade etti.