AK Parti Mardin İl Kongresi için kongre alanına giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin'de ki son gelişmeleri değerlendirdi.

ERDOĞAN: FETİH YAKIN

Afrin'e girdik giriyoruz. Artık an meselesi. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz. Aldığım son rakama göre etkisiz hale gelen terörist sayısı 3569 oldu. Fetih yakın. Biz o müjdeye doğru yürüyoruz.

Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Terör koridorlarından yapılan taciz ateşlerinden bıktık ve gereğini yaptık.

Biz 780 bin km'ye nerelerden geldik biliyor musunuz? 18 milyon km'den buralara geldik. Bir terör koridoru ki oradan devamlı taciz ediliyoruz. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa taciz ediliyor. Sabır sabır sabır... Yetti artık dedik. Öyleyse gireceğiz...

Bize dost görünenler girmeyin dedi. Sizi çok dinledik girmedik. Ne oldu? Roketlerle devamlı tacizler devam etti. Dedik artık durmayacağız. Ya Allah bismillah yürüdük.

TSK KUŞATMAYI TAMAMLADI

Doğu ve batı yönü Afrin çevresini saran TSK ve ÖSO birlikleri çemberi oluşturdu. Bu durum teröristlerin son günlerine yaklaştıkları ve çok fazla kaçacak noktalarının da kalmadığını gösteriyor.

TSK yaptığı açıklamada "Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular." ifadelerini kullandı.