TSK ve ÖSO güçleri, bugün sabah saatlerinde Afrin merkezi terör unsurlarından temizleyerek tarih yazdı. Harekatın başarılı olmasından sonra, akıllara bu operasyonu başından beri eleştiren isimler geldi. Özellikle siyasi parti kisvesi altında memleket muhalifliğini vazife edinen malum kesim, harekatın başından beri terörü sevindiren ve Mehmetçik'in moralini bozan açıklamalarda bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN AFRİN SÖZLERİ

Afrin hakkındaki en unutulmaz sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve saz arkadaşları sarf etmişti. CHP lideri harekatın başlarında TSK'ya destek vermiş, ilerleyen zamanlarda kendisini toplayarak eski formuna geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, "Harekatı destekliyoruz ama Afrin’in içine girmek farklı bir şey. Siz yaklaşık 500.000 nüfusa sahip bir kente niye gireceksiniz? Kimin terörist olduğunu nasıl ayıracaksınız?" ifadelerini kullanmıştı.

SAZ ARKADAŞLARI GERİ DURMADI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin kararını eleştiren Kılıçdaroğlu'nun sözleri kendi partisi ve HDP tarafından desteklenmişti. Onun bu sözlerine partisinin grup başkanvekili Engin Altay'ın skandalları eşlik etmişti.

TEHDİT GİBİ UYARI

Engin Altay Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak şunları söylemişti:

Afrin’in merkezine girmeyin. Bir samimi uyarıdır. Afrin’e 400 bin nüfuslu bir yere girdiğinizde sivil kayıp demek Türkiye'yi dünya kamuoyunda haklıyken haksız etmek demektir. Bunu yapmayın.

Engin Altay'ın bu sözlerinden sonra, terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP sıralarından alkış sesleri yükselmişti.

MEHMETÇİK'E HAKARET ETTİ

Engin Altay katıldığı bir televizyon programında, terör örgütünün sözcülüğüne soyunmuştu. Afrin'in içini fare kapanına benzeten CHP'li Altay, “Afrin bir bubi tuzağı, felaket. Sur'un 100 katını düşünün. Askeri bir tuzağa sokacağız. Her köşesinde mayın olan bir labirente Mehmetçik’i niye sokuyoruz” demişti. “Türk askeri Afrin’e girmesin” yaygarası koparan Engin Altay, Zeytin Dalı Harekatı için “AK Parti’nin seçim propagandası” yakıştırması yapmıştı. Daha da ileri giden Altay, hayvanların ölümünde kullanılan ‘telef olmak’ ifadesini Mehmetçik için sarf etmişti.

CİHANER GERİ KALMAZ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Afrin’de sıkıştırdığı PKK/PYD’li teröristleri imha etmeye hazırlandığı dönemde bir gazeteye röportaj vermişti.

Eli kanlı terör örgütü PKK/PYD’yi ‘Kürt hareketi’ olarak nitelendiren Cihaner, binlerce insanın şehit olduğu terör saldırılarını ise ‘silahlı eylem’ olarak adlandırmıştı. Cihaner, PKK elebaşlarının yuvalandığı Kandil’e de akıl vererek “Ateş keserek hükümetin elini zayıflatın” şeklinde mesaj göndermişti.

AFRİN'E GİRMEK İŞGALDİR

2017 senesinin son aylarında, Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı dönemlerde bir TV programına katılan CHP'li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı partisine yakışır yorumlarda bulunmuştu. Atıcı şunları söylemişti:

Türkiye'nin Suriye'deki üstlendiği rolden; Amerika'nın, Rusya'nın ve Suriye'nin, PYD'nin rahatsızdır. Çünkü Türkiye'nin kendine biçtiği rol İdlib'tir, Afrin değildir. Biz Astana Süreci'nde İdlib için anlaştık. Şimdi de Afrin'e doğru yöneldiğimiz için büyük bir rahatsızlık oluştu. Afrin'e yaklaşım şu anda yanlıştır. Afrin'in işgali şu anda yanlıştır.

Kaynak: Yeni Akit