Araştırmacı Yazar Özgür Cengiz'in ilgili eleştirileri şöyle;
FETÖ'nün üstün gayretleri ile, 2012 yılında sözde kadını koruma kanunu çıkartıldı. Ve bu sayede FETÖ sinsi hedefine ulaşmış oldu. Zira bu Aile yıkım kanunu çıkttıktan sonra, kadın cinayetleri 3'e katlı. Tabi bununla birlikte, cinnnet ve boşanma oranlarıda her geçen yıl arttı.

KANUN MAZLUMU KORUMALI

Oysa ki, bu kanuna imza atanlar bir kaç dakika düşünselerdi; kadının değil, mazlumun korunmasını gerektiğini ve mazlumun cinsiyetine bakılmaması gerektiğini anlarlardı. Yani aslında çıkartılması gereken kanun, cinsiyetine bakmaksızın mazlumu korumaya yönelik olmalıdır.

Mesela bu aile yıkım kanuna göre, bir kadının hiç bir delil veya şahit sunmadan eşi hakkında bir iftira atması halinde, bu iftira esas alınarak, ve hatta eşinin ifadesi bile alınmadan, adama "ŞİDDET UYGULAYAN" dagası vurulmak suretiyle, 3 ay evden uzaklaştırma cezasına çarptıtılabiliyor...

KADIN CİNAYETLERİ DE BÖYLELİKLE ARTIYOR

Hal böyle oluncada cinnet vakaları her geçen gün artıyor. Ve ne yazık ki, bununla birlikte kadın cinayetleri sayısıda hızlı artıyor. Yani bu Aile yıkım kanundan en çok zarar gören yine kadınlar oluyor. Çünkü kanun âdil değil. Doayısıyla kararlarda âdil olmuyor. Adil olmayan kararlarda cinnet halini netice verebiliyor. Cinnet ise, her türlü vahamete neden olabilecek bir haldir.

Elbette kadının ifadesi dikkate alınmalı ama kesin doğruymuş gibi, davranılmamalıdır. Mesela hiç delil yoksa, adama "ŞİDDET UYGULAYAN" damgası vurularak, evden uzaklaşıtırma verilmemelidir. Bunun yerine kadına devlete sığınma imkanı tanınmaladır. Ayrıca söylediğinin yalan olduğu netleşirsede, iftira nedeniyle kesinlikle cezaya çarptırılmalıdır.

AİLE YIKIM KANUNU DERHAL KALKMALI

Velhasıl bu Aile yıkım kanunu derhal kaldırılmalıdır. Aksi halde cinayete kurban giden kadınların ve adil olmayan karalar nedeniyle cinnete zorlanan insanların vebali; Bu yıkım kanununa imza atanların, sınırları zorlayarcak şekilde karar alan hakimlerin, kanunu kaldırmak için çabalamayan vekillerin ve de bu yıkımına tepkisiz kalan herkesin üzerinde olacaktır.

Kaynak: Beyaz Gündem