Her geçen gün çaresizce köşeye sıkışan FETÖ, PKK ve DHKP/C terör örgütlülerine çalışan ajan provokatörler Türkiye’nin yıllardır ezbere bildiği küflü senaryolarla kan dökmek için çırpınmaya başladı.
15 Temmuz’da Allah’ın izni, milletin feraseti sayesinde şeytanî hedeflerine ulaşamayan şer odakları, bir süredir niyetlendikleri Alevi-Sünni, Türk-Kürt çatışması için sağlı-sollu uğraşmaya devam ediyor. Daha önce 6-7 Eylül 1955 olayları, 1978 Maraş katliamı, 1993 Madımak Oteli’nin yakılması ve yakın zamanda HDP’nin çağrısıyla başlatılan ve çok sayıda insanın ölümüyle sonuçlanan 6-8 Ekim 2014 Kobani olaylarıyla defalarca denenen fakat milletin sağduyusu ile gerçekleştirilemeyen toplumsal kutuplaşma ve iç karışıklık senaryoları yeniden gündemde.

“5 BENZEMEZ” BİR ARADA

Bu habis niyetlerin perde arkasında görünürde farklı dünya görüşlerine sahip ama aslında ‘Anadolu’nun huzurunu bozma’ ortak paydasında buluşan, bir yönüyle maksatta ittifak etmiş Kemalist, ulusalcı, sol sosyalist, liberal, komünist, ırkçı ve FETÖ’cü birçok kişi ve oluşum aynı anda düğmeye basmış gibi hareket ediyor. Öte yandan provokasyon peşindeki mihraklar, “aşırı dinci” bir eylemcinin cemevi kapısına “Cihat (T ile) kazanacak” yazdığını iddia edecek kadar da amatör ve sahtekarlar! Geçtiğimiz günlerde bir CHP milletvekilinin Twitter’da paylaştığı ve “Mamak’ta Alevi ve Kürtler’in evleri işaretlendi” paylaşımı üzerine devam eden provokasyon çalışmalarına sol gazeteler ve FETÖ’den aranan ve yurt dışına kaçan firarilerden Emre Uslu da katıldı. Aynı görüntü üzerinden Aleviler’i kışkırtmaya yönelik çağrılar yapan provokatörlerin oyununu inşallah yine milletin feraseti bozacak.

Diriliş Postası olarak uyarmıştık

Gazi Mahallesi’nde yaşayan Alevi bir gencin gazetemize ulaşarak “Beni dövüp suçu Sünniler’in üzerine atmak için plan yapıyorlar.

Bu bahaneyle listede olan bazı dükkân ve evlere saldırarak olay çıkaracaklar” diyerek deşifre ettiği hain planları “Aleviler Sünniler’e, Sünniler Aleviler’e emanettir, emanet namustur! Emanetine sahip çık Türkiye” başlığıyla manşetine taşıyan gazetemiz, ümmeti ve milleti bir kez daha teyakkuzda olmaya davet ediyor.

İSLAM’DA IRKÇILIK YOKTUR

Her gün 5 vakit aynı safta sıralanan, Hac’da, Kâbe’nin etrafında yan yana tavaf eden, Kur’an-ı Kerim’in Rum Suresi 22. ayetinde yer alan; “Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır. Bunda bilenler için elbette ibretler vardır.” uyarılarına, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) Veda Hutbesi’nde ifade ettiği: “Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arapın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O’ndan en çok korkanınızdır.” nasihatlarına inanan hiçbir gerçek Müslüman Irkçılığa bulaşmaz. Bu tür oyunlara gelmez.

Kaynak: Diriliş Postası (Ekrem Özden)