Ayetel Kürsi Bakara suresinin iki yüz elli beşinci ayetidir. Tek bir ayettir. Sure veya dua denmesi doğru değildir. En doğrusu ismi üzerinde ayet demektir. Tevhid ilmine dair en büyük ayettir. Ayetel Kürsi ilk olarak indiği zaman dünya üzerinde bulunan bütün putlar yıkılıp yerlere düşmüştür. Kralların, kendini kral olarak sayan adaletsiz insanların başında bulunan taçları yerlere düşüp, yerlerde yuvarlanmıştır. Şeytanlar ise kaçışmaya başlamıştır.

Kaçışan şeytanların tamamı iblisin etrafına toplanıp, bu olanları söylemişlerdir. Bu ayette gizliden veya açıktan çok kez ALLAH-ü Tealanın ismi geçer. Gece yatmadan önce okuyan kimse sabaha kadar her türlü beladan, musibetten korunur. Gün içerisinde okunursa, okuyan kişiyi şeytanlardan, insanlardan ve cinlerden korur. Her gün okunursa ve okunmaya devam edilirse istekleri ALLAH'ın izniyle kabul olur. Bu gibi çok fazla fazileti ve faydası olan Ayetel Kürsi’nin diğer faydalarını hemen alttaki sayfada bulabilirsiniz.
 
Ayetel Kürsi’yi tehlikeli anlarda okumak ve tehlikeyi def etmek için ezberlemek yararımıza olur. Sitemiz üzerinden ezberleme yöntemlerine ulaşabilirsiniz.