MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 14’üncü dönem açılış töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. MHP Lideri Bahçeli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yayınlanan istifa iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

GÖKÇEK MESELESİ PARTİNİN İÇ MESELESİDİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istendiği yönündeki iddialarla ilgili soruya ise Bahçeli, "MHP ilkeli, kararlı, tutarlı bir siyasi kurumdur. Hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmaz. Herhangi bir kişi ve kuruluşun veya bir partinin MHP’nin iç işlerine karışmasına da müsaade etmez. O bakımdan Ankara Belediye Başkanı ile AK Parti arasında gelişmektedir. Bize düşen basın yoluyla da olsa olayları takip etmektir" şeklinde konuştu.

PERİNÇEK'İ MUHATAP ALMAK BİZE YAKIŞMAZ

Vatan Partisi Doğu Perinçek’in MHP ile ilgili yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Doğu Perinçek’i muhatap alıp cevaplandırmak MHP’ye yakışmaz. Sabah akşam kim adına konuşur, Rusya adına, Amerika adına konuşur. Bir gün de Türkiye adına konuşursa memnun oluruz" dedi.

İDLİB OPERASYONUNA DESTEK

İdlib operasyonuyla ilgili soruya Bahçeli, "Anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı çok yönlü olayları takip ediliyor. Olaylara vakıf hale gelmiş ve kararlı bir davranış içerisinde bulunuyor. Bu bakımdan kendilerine başarılar diliyoruz. MHP olarak bu tutarlı politikalar devam ettiği sürece ve terörle mücadelede herhangi bir yılgınlığa düşmemek kaydıyla MHP Cumhurbaşkanının yanındadır" ifadelerini kullandı.