Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti'nin 6. olağan il kongresinde yapmış olduğu konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. İşte konuşmasından bölümler;

SÖZDE DOST DEDİĞİMİZ ÜLKELER

"Bölgede DEAŞ'la mücadele yapıyoruz diye PKK'ya destek verenleri söylemleriyle, eylemleriyle, gönderdikleri silahlarıyla onları Türkiye'ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost dediğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz."

"PKK/PYD'nin dostları ile aynı dili kullanan içeride siyasetçiler de var. Onlar da terör örgütlerinin ağzıyla konuşuyor. Bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu milli ve yerli olmaktan bahsediyor. 'Bir delikli tüfeği bile yapamıyoruz' diyor."

FETÖ AĞZIYLA MİLLİLİK OLMAZ

"Ey Kılıçdaroğlu! Sen nerede yaşıyorsun? Türkiye ne tüfek ne tabancası! Topunu da yapıyor, helikopterini de, tankını da yapıyor. Uyan artık uyan! Millilik, yerlilik lafla olmaz, FETÖ ağzıyla konuşmakla, PYD/PKK ağzıyla konuşmakla olmaz."

"Önce sen partindeki 'PYD terör örgütü değildir' diyenlere 'Siz milli, yerli değilsiniz' de. Ondan sonra milli ve yerli olmaktan bahset. Milli ve yerli olmak istiyorsan sen de milli mutabakata katıl da bu mezbelelikten kurtar kendini. Sana da yer var."

Kaynak: Beyaz Gündem