AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi. 

İçişleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılacağını ifade eden Davutoğlu, "Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atama ve sicil bilgileri doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak" dedi.

Reform paketi ile ilgili olarak da Başbakan Davutoğlu, "Reform paketi, özgürlük güvenlik uyumudur. İki taraflı denge değil, iç içe geçmiş uyum mantığıyla yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında, "Bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere bir daha izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde etnik ve mezhep temelli katliamlara, katillere bu topraklarda yer olmayacak. Bunu böyle bilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Kimsenin silahla gösteri yapma hakkına sahip olmadığını belirten Davutoğlu, silahlı gösteri yapanın cezasının 2,5 yıldan 4 yıla çıkarılacağını açıkladı. 

Avrupa ülkelerindeki uygulamalara ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, "Polisimize vali yardımcısı veya üst amirin kontrolünde savcılığa başvurması şartıyla 24 saat gözaltı süresi hakkı verilecek" dedi. 

TERÖRİST SAYILACAKLAR

Bonzai ve diğer uyuşturuculara ilişkin yapılacak düzenlemelere ilişkin düzenlemelere de değinen Davutoğlu, "Bonzai ve diğer uyuşturucuların ticaretini yapanlar terörist sayılacak ve böyle muamele görecekler" diye konuştu. 

Uyuşturucu satıcılarının okullara yaklaşması durumunda ise cezanın iki katına çıkarılacağını açıklayan Davutoğlu, sanal ortamda yapılacak şiddet çağrılarının da suç sayılacağını yaygın şiddet olaylarına dönüşen durumlarda sosyal medya ile ilgili de tedbir alınacağını ifade etti. 

Başbakan Davutoğlu, mahremiyetin korunması ve kişisel verilerin depolanmasında vatandaşlar korunarak gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtti. 

İSTANBUL TAHKİM MAHKEMELERİNİ KURACAĞIZ

Devrim mahiyetinde bir reform yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Kolluğun görevlerini nasıl kullandığını denetlemek amacıyla AB standartlarına uygun bir şekilde Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak" dedi. 

İstanbul Tahkim Mahkemelerini kuracakları bilgisini de veren Davutoğlu, bütün bu düzenlemelerin AB standartlarına uygun olacağını vurguladı. 


Trthaber