Oruçların tutulduğu, namazların kılındığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin idrak edildiği mübarek Ramazan ayının bir mükâfatı olan Ramazan Bayramına bankalar tarafından faiz gölgesi düşürülmeye çalışılıyor. 16 faizci banka, medya kuruluşlarında “Bayram Kredisi” adı altında peş peşe reklamlar yayınlatıyor, Müslümanları bayram harcamalarını faizli kredilerle yapmaya çağırıyor. 

ALAN DA VEREN DE ZİYANDA

Din Bir Sen Genel Başkanı İlahiyatçı Yusuf Özdemir, “Faiz lobisi dünyadaki kapitalizmin bir yansımasıdır. Faizli bankalar da sömürü düzeninin çarkı gibi çalışan bir sömürü aracıdır. Bugün Müslümanlar maalesef buna karşı tam olarak duyarlılık göstermiyor. Bankaların reklamlarla faizi cazip hale getirip, insanları faize teşvik ederken bizlerin de buna sessiz kalmaması gerekir. Alternatif üretip faize karşı bir sistem geliştirip Müslümanların hep birlikte bunu ortadan kaldırması gerekiyor. Çünkü faizin her türlüsü haramdır ve faizi alan da veren de ziyandadır” diye konuştu.

PROF. TUĞ: DİYANET’E GÖREV DÜŞÜYOR

İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Salih Tuğ, Müslümanlara faizden kaçınma tavsiyesinde bulunarak, “Bayramda olunca faizin meşruiyeti söz konusu olabilir mi? Faizin bayramı seyranı, gecesi gündüzü, sabahı akşamı olamaz. Arada hiç fark yok. Bayramı şenlendirmek üzere bu fırsatın sunulduğu söyleniyor, ne olursa olsun bu caiz değildir. Ölüm tehlikesiyle karşılaşma seviyesine gelmeden, istisnanın istisnası olmadan faize ve tüm haram şeylere bulaşılmamalıdır” dedi.

Salih Tuğ Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadir Gecesi’nde tövbe istiğfar etmiş olan bir Müslümanın ramazanın hemen ertesinde faizli bir sisteme dahil olması kabul edilemez.”

Kaynak: Yeni Akit (Faruk Arslan)