Bediüzzaman’ın “Bu zamanın en büyük farz vazifesi İttihad-ı İslamdır” sözü ve Bediüzzaman Said Nursi’nin silüeti ve Ayasofya camiinin bulunduğu afiş, dün akşam zorla koparılarak aşağı indirildi.

İstanbul'un Fatih semtinde gerçekleşen olayın görüntüleri kameraya yansıdı. Fethin 563. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programın tanıtım afişi, hanımların Risale-i Nur hizmetleri için kullandığı ve kız öğrencilerin kaldığı binaya asılmıştı. Afişe tahammül edemeyen şahsın bina içine girme talebi binada kalan kız öğrenciler tarafından kabul edilmeyince, afişi dışarıdan çok kaba bir şekilde çekerek koparttığı görülüyor.  Feci olayın gerçekleştiği dakikalarda başka bir kişi daha bulunuyor.

Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşleri çerçevesinde yapılması planlanan FETİH PROGRAMI afişine saldıran kişinin ismi ise dikkat çekici.  Şekercihan ve İstanbul Yeni Asya Derneği (İYAD) tarafından organize edilen faaliyetin afişini zorla ve saldırgan davranışlarla indiren kişinin, yakın zamanda Yeni Asya Vakfı Genel Sekreterliğine atanan ve halen görevli bulunan İbrahim Şencan olduğu kaydedildi.

Şencan’ın Yeni Asya Vakfı Genel Sekreteri olarak atanması, Yeni Asya çatısı altında Risale-i Nur hizmeti yapan birçok kimse tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: Beyaz Gündem