Piyasa Canlanıyor

Bedrettin Ekdi, piyasanın ağır yaralar aldığını ve güçlü ekonomimiz sayesinde, yaralarını hızlı bir şekilde sarmaya başladığını ve yatırımcıların tekrardan ilgisini çeken bir piyasa haline geldiğini söyledi. Yatırımcıların gelmesi ile beraber puanın tekrardan arttığını belirten Ekdi, kısa süre içerisinde daha iyi seviyelere geleceğini belirtti. Yatırımcılara tekrardan TL'nin en güvenilir liman olduğunu belirten Ekdi, yatırımcıların hiçbir zaman TL'den şaşmamaları gerektiğini söyledi. Doların tekrardan düşüşe geçmesi hakkında konuşan Ekdi, suni sebepler dolayısıyla çıkartılan Dolar'ın hala olması gereken seviyelerin yukarısında olduğunu belirterek, çok daha aşağı seviyelere ineceğini belirtti. Yatırımcıların teker teker Dolar'dan çıktığını belirten Ekdi, bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Dolar'a talep ne kadar artarsa o oranda yukarılara tırmanacağını söyleyen Ekdi, şu anda Dolar'a herhangi bir talep olmadığı için sürekli düşüş seyrinde olduğunu belirtti.

Zamlar Geçici Eski Fiyatlara Gerileyecek

Piyasada yapılan zamların, geçici ve suni olduğunu belirten Ekdi, piyasanın yüksek olmasının sebebi anlık Dolar yükselişine bağlanıldığı gibi bazı fırsatçı firmalarında dolar artışından yararlanmak istemesinden olduğunu söyledi. Kısa süre içerisinde fiyatlandırmaların eski seviyelerine geleceğini belirterek, devletin zamla mücadelesini başarılı bulduğunu ve mücadelede devletin her zaman yanında olacağını belirtti. Kendi şirketlerinde zam yapmadığını belirterek, müşterilerimizin hizmetine zamsız ve yalın bir fiyat politikasıyla çıktık bundan sonra da zamsız şekilde devam edeceğiz dedi.

 

Ünlü iş adamı, Bedrettin Ekdi ülkenin son durumu hakkında bilgi verdi ve yatırımcılara çağrılarda bulundu. Ülkenin zor günler geçirdiği dönemde yaptığı açıklamalarda takdir, toplayan Ekdi ülkenin zor durumda olduğu ve doların 7 lira civarında seyrettiği dönemde, yatırımcılara dolar almamaları, dolar alan kişilerin ileride büyük zarar edeceğine belirterek, yatırımcıları uyarmış ve devlete destek verilmesi için TL'den çıkılmaması gerektiğini söylemişti. O dönemden sonra tekrardan piyasa değerlendirmesi yapan Ekdi, piyasaların yavaş yavaş eski seviyelerine geldiğini ve bundan sonra eskisinden de daha iyi seviyelere geleceğini belirtti. Borsa İstanbul'un 89.000 puan bandında gezdiği dönemlerde yatırımcıların kaçtığını ve şu anda yatırımcıların tekrardan ve daha güçlü bir şekilde borsamıza girdiğini belirtti.