Türkiye’nin terör örgütlerini sahada da masada da kaynağından takibi sürüyor. KARAR’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre PKK/PYD eski eş başkanı ve sözde dış ilişkiler sorumlusu Salih Müslim’in Çekya’dan sonra gittiği Almanya’dan da yakalanması ve tutuklanarak Türkiye’ye gönderilmesinin istendiği öğrenildi. Müslim, Çekya’da AB sınırlarından çıkmaması ve duruşmalara katılması şartıyla serbest bırakılmıştı.

Müslim’le ilgili şimdi Almanya’da da bir yargılama başlatılması için girişimde bulunuldu.Çekya yargısı tarafından da Türkiye’den gönderilen iade dosyası incelendikten sonra Müslim’le ilgili nihai karar verilecek. Hem büyükelçilik hem de istihbarat görevlilerinin takibinde olan Müslim’le ilgili gittiği her ülkede bir yargı dosyası açılması planlanıyor. Kaynaklar, Müslim gibi terör örgütlerinin yöneticilerinin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde rahatlıkla seyahat edip faaliyet göstermelerine izin verilmeyeceğini belirtti. Teröristle nerede olursa olsun yerinde mücadele stratejisi gereği yurt dışında propaganda yapmalarına izin verilmeyeceği vurgulandı. Bunun için her ülkede işlem başlatılacak.

Tüm hukuki ve diplomatik yolların kararlılıkla kullanılacağı kaydedildi. Müslim, PKK’nın sözde şehir yapılanması TAK’ın 65 vatandaşın şehit olduğu Merasim Sokak ve Güvenpark katliamlarının sanıkları arasında yer alıyor. Müslim, Çukurambar’daki Ankara Vergi Dairesi’ne bomba düzenekli çantayla yapılan ve büyük maddi hasara neden olan terör eyleminin de şüphelileri arasında. KCK yürütme konseyi üyesi olan ‘Ebu Velat’ kod adlı Salih Müslim’in bu saldırılardan “asli fail” olarak sorumlu tutuluyor. Canlı bomba saldırılarını gerçekleştiren teröristlerin örgütün talimatları doğrultusunda doğrudan masum insanları hedef alan bu katliamları gerçekleştirdikleri, Müslim gibi üst seviyedeki yöneticilerin de aynı sorumluluğu olduğu belirtiliyor. Müslim, Türkiye’nin Afrin’de ‘sivil katliamı’ yaptığı, Zeytin Dalı Harekâtı’nın en kısa sürede durdurulması gerektiği yönünde uluslararası kuruluşları etkileme amacıyla Avrupa ülkelerinde toplantı ve gösterilere katılıyor.
‘BİR MİLYON SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNECEK’
Fırat Kalkanı’yla teröristlerden temizlenen ve yaklaşık 140 bin kişinin vatanına döndüğü bölgede altyapı ve üstyapı eksiklerini gideren Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi  Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından da Afrin’e de benzer hizmetleri götürmeyi planlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “(Fırat Kalkanı) Orada başarılan eğer bütün hat boyunca başarılırsa yaklaşık 1 milyon kişi hızlı şekilde ülkesine dönecek. Böylece bir koridor oluşturulacak. Komşularımızın hayatını hızla normalleştirecek ve yaşam kalitelerini artıracak sosyal projeleri üretip bölgesel rahatlamayı ve huzuru birlikte inşa etmiş olacağız” dedi. 

AFRİN’DEKİ TANKLARA KORUMA SİSTEMİ 
Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tanklara yapılan saldırıların ardından bir kez daha gündeme gelen koruma sistemlerine dair önemli bir açıklama yaptı. Demir, kişisel Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, Afrin’de görev alan tanklara Akkor Pulat aktif koruma sisteminin entegre edileceğini duyurdu. Demir, mesajında şunları kaydetti: “Müsteşarlığımız tarafından geliştirilen Akkor Pulat aktif koruma sistemi, atışlı test faaliyetleri başarıyla gerçekleştirildi. Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan tanklarımıza kısa sürede entegre edilecek olan sistem, bu anlamda dünyada ilk kez muharebe alanında kullanılan aktif koruma sistemi olacak. Bu süreçte yoğun emek sarfeden Aselsan ve Tübitak Sage çalışanlarımızı da tebrik ediyorum.” Geçen 3 Şubat günü Afrin’in kuzeydoğusunda bulunan Şeyh Horoz bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından tanksavarlı saldırı sonucunda tankta bulunan beş asker şehit düşmüştü.

Kaynak: Karar (Hilal Öztürk)