Bir grup girişimci www.iWhatisTruth.com üzerinden bir kampanya başlattı. 3 Nisan'da başlatılan ve dünyaya yayılan “punishamuslimday” “Bir Müslümanı cezalandır günü” etkinliğine karşı “loveaMuslimday”, “bir Müslümanı sev günü” etkinliği başlatıldı.

ETKİNLİKLERE PUAN VERİLECEK, SEVGİ MESAJIYLA VIDEOLAR YAYILACAK

Buna göre “bir Müslümana gülmek”, “bir camiyi ziyaret etmek”, “İbadet eden bir Müslümanla bir gün geçirmek”, “Müslüman bir aile için hac paketi satın almak”, “bir Müslümanı kendi evinde misafir etmek”, “Suriye ve Filistin'e yardım etmek” veya “bu kampanya hakkında çevrende farkındalık yarat” gibi etkinliklere çeşitli puanlar verilerek yaşanılan deneyimlerin Facebook veya bahsi geçen web sitesi üzerinden paylaşılması ve ortaya çıkan hikayelerin 20 Nisan'da tüm dünyaya duyurulması hedefleniyor.

YÜZDE 0.001'LİK KESİM TÜM MÜSLÜMANLARI ETKİLİYOR

Bu amaçla etkinliği duyurmak için hazırlanan videoda ise İslam ve Müslümanlarla ilgili bazı güncel bilgilere ve istatistiklere yer verildi. Örneğin, Dünyada Müslümanların gittikçe artan nefret suçlarına maruz kaldığı belirtildikten sonra Londra'da bu oranın geçen yıl yüzde 40 arttığı ifade edildi. “Bir Müslümanı sev günü” etkinliğini “3 Nisan'dan 20 Nisan'a” başlığıyla bu nedenle başlattıklarını kaydeden video hazırlayıcıları, dünyada 1.8 milyar Müslüman yaşadığını fakat bazı Müslümanların Kuran-I Kerim'İ sadece kendi menfaatleri için yorumladıkları kaydedildi. Müslüman nüfusun içinde Kuran'ı bu şekilde yorumlayanların oranı sadece yüzde 0.001 olsa da medya tarafından bu dilimdekilerin işlediği suçların öne çıkarılmasının bütün Müslüman dünyasının imajını etkilediği ifade edildi. Teröristler tarafından gerçekleştirilen yıkımın İslam'ın imajını etkilediği ve homofobik saldırılara da yol açtığı videoda yer alan bilgiler oldu.

Kaynak: Time Türk