Büyükelçi Karlov katili Mert Mevlüt Altıntaş’ın farklı dini grup ve cemaatlerle bağlantı kurduğu anlaşıldı. Bu bağlantıların çok kısa ve kesintili olması polisin dikkatini çekti.
Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine yönelik soruşturma devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen suikast soruşturmasına Rusya’dan gelen özel ekip de katılıyor. Rus heyetin her aşamasına katıldığı soruşturmada yeni gelişmeler var. 

Dini gruplara sızma

Karlov’u öldüren, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Mert Mevlüt Altıntaş’ın bağlantılarının üzerine yoğunlaşan polis ve savcılığın ulaştığı önemli tespitleri sıralayalım: 

Katil Altıntaş’ın ilginç bağlantılarına ulaşıldı. Altıntaş’ın, İzmir’deki polis okulundaki iki yıllık eğitimi sırasında FETÖ’yle bağlantısını ortaya çıkaran delillere daha önce ulaşılmıştı. Ancak, yapılan araştırmalarda, Altıntaş’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladıktan sonra farklı dini grup ve cemaatlerle bağlantı kurduğu anlaşıldı. Bu bağlantıların çok kısa ve kesintili olması polisin dikkatini çekti. 

Altıntaş’ın kısa dönemler halinde dini gruplarla temas kurduğu, bazı dini içerikli kitaplar aldığı görüldü. Ancak, bu noktada Altıntaş’ın bağlantı kurduğu dini grup ve cemaatleri anlatan bu kitapları hiç okumadığı, kitapları incelemediği belirlendi. Bu durum, soruşturmayı yürüten ortak ekibin dikkatini çekti. 

Katil Altıntaş’ın zaman içinde Sosyal Doku Vakfı’nın kurucusu Nurettin Yıldız, Nur cemaati içinde yer alan Meşveret grubunun yanı sıra İskenderpaşa ve İsmailağa cemaatleriyle temas kurduğu tespit edildi. Altıntaş’ın bu temaslarını gerek Ankara’da, gerekse İstanbul’a giderek yüzyüze yaptığı görüşmelerle sağladığı anlaşıldı. 

Bu grupların toplantı ve sohbetlerine katıldığı tespit edilen Altıntaş’ın amacının FETÖ lideri Fetullah Gülen’in “diğer cemaatlere sızma” talimatını yerine getirme ya da “FETÖ izini silebilmek amacıyla farklı cemaat ve gruplarda iz bırakma” olduğu değerlendiriliyor. 

Kaynak: Milliyet (Tolga Şardan)