Geçtiğimiz günlerde 15 milletvekilini İYİ Parti’ye kiralayan CHP, 24 Haziran seçimleri için Saadet Partisi'ne de ilginç bir öneride bulundu. CHP, Saadet Partisi’nin oy potansiyeli bulunan illerde Saadet'li isimleri aday göstermeyi teklif etti.

24 Haziran seçimleri yaklaşırken 'Millet İttifakı'nın artıklarından CHP, Saadet Partisi'ne bomba bir öneride bulundu. Saadet Partisi'nin de parlamentoda grup kurmasını sağlamak için CHP, Saadet Partisi’nin oy potansiyeli bulunan ancak milletvekili çıkaramadığı seçim çevrelerinde bu partinin adaylarına kendi listelerinde yer vermeyi önerdi.

BİZİM LİSTEDEN SEÇİME GİRSİNLER

3 partinin pusulada yer alacağı, Demokrat Parti’nin de İYİ Parti listelerinden aday gösterileceği Millet İttifakı'nda TBMM’de çoğunluk sayısına ulaşmak için formül üstüne formül üretiliyor. SP’nin de parlamentoda grup kurmasını sağlamak için farklı yöntemler değerlendiriliyor. Milliyet'in haberine göre, bu kapsamda, CHP’nin, SP’den bazı isimleri kendi listelerinden aday göstermeyi önerdiği belirtildi.

SAADET'İN OY POTANSİYELİ OLAN İLLER

CHP’nin bu önerisiyle, Saadet Partisi’nin oy potansiyelinin bulunduğu ancak milletvekili çıkaramadığı seçim çevrelerinde bazı isimlerin CHP listesinden aday olmasının teklif edildiği kaydedildi. İttifakın alacağı toplam oy ile çıkarılacak toplam milletvekili sayısı, ittifakta yer alan partiler arasında aldıkları oy oranına göre bölüştürüleceği için SP’nin hak kaybı yaşamaması konusunda hassasiyet gösterildiği ifade edildi. Ancak SP’nin henüz net yanıt vermediği, öneriyi değerlendirdiği öğrenildi.

Kaynak: Yeni Akit