CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter ve Facebook resmi hesaplarından paylaştığı video ile dikkat çekti. Özkan'ın "yorumsuz" notuyla paylaştığı video, tesettürün dinen gerekliğini açıklayan bir örneği anlatıyor.

İSLAM'IN BİR DEĞERİ: TESETTÜR

Ergenekon davası ile Türkiye gündeminde uzun zaman dikkat çeken isimlerden biri olan İzmir CHP Milletvekili Özkan'ın paylaştığı videoda rahatsızlık duyduğu şeyin ne olduğu bilinmez ama İslam dini için tesettür önemli bir değerdir.

Tuncay Özkan'ın ilgili paylaşımı şu şekilde;





İstasyon İlim Kültür Derneği konuşmacılarından Ahmet Şahin Didin'in sohbetinden paylaşılan ilgili video kesitinde Şahin, elmanın soyulduğunda bakterilerin elmaya gelmesini; tesettürsüz kadınların, nefsani ve kötü bakışları çekmesine benzetiyor.

Açık giyinen veya tesettürsüz bulunan kadınlara herhangi bir hakeret içermeyen ve İslam inancının önemli bir değeri olan tesettürü teşvik eden bu video nedeniyle birçok kişi gençlere hareket boyutuna varan yorumlar yaptı.

Hakaret içeren o mesajlardan bir kaç örnek;




Tuncay Özkan'ın kendi sayfasında paylaşmasına rağmen birçok kişi de konuşmayacıya destek veren yorumlar gönderdi.

İlgili yorumlardan bir kaçı şöyle;






Beyaz Gündem ekibi olarak söz konusu dernek ve konuşmacıyla irtibat kurarak dernek hakkında bilgiler aldık.

Konuya ilişkin İstasyon Derneği Yönetim Kurulu'nun açıklaması;

Bu Dernek Neden ve Nasıl Kuruldu?

"Bir kaç fedakar gencin bir araya gelip kurduğu derneğin amacı kendi imanlarımızı kurtarıp başkalarınında ebedi hayatlarının kurtulmasına her faliyeti çalışmayı vesile yapmaktır. İlk günden beri Bediüzzaman Said Nursi'nin müellifi olduğu Risale-i Nurları anlamak ve insanlara anlatmaya çalışmaktır. Bu gaye yolunda yürürken maddi, şahsi ve siyasi hiç bir menfaat gözetmeden 2011 yılından bu yana binlerce insanın hidayetine, madde bağımlılığından kurtulmasına hayatına bir düzen getirmesine, namaza başlamasına ve tesettüre girmesine vesile olmuştur."

Allah Tuncay Özkan'ı da Bu Dine Hizmet Ettirdi

"İşte söz konusu olan tesettür videomuzda CHP milletvekili Tuncay Özkan'ın videonun tamamını değilde sadece elma örneği olan kısmını paylaşarak Kuran'ın emri olan tesettürü, konuşmacıyı, İstasyon ailesini rezil ettiğini sanarak, Allah'ın kendisini bu dine hizmet ettirdiğinin farkında değildir. Cenab-ı hakkın bu dine kimlerin elleriyle hizmet ettirdiği tarihimizde malumdur. Kendiside konuyu anlamamış olduğu için videonun başlığını "yorumsuz " olarak değerlendirmiş olsa gerek. Peki kesildiği halde videoda konuşmacı Ahmed Şahin Didin, elmanın bılımsel aktivitesini red etmiyor ki. Elmanın fiziksel değişimi ile kıyas yapıyor. Bu teşbih sanatı ilkokul kademesinde öğretilen bir anlatım yöntemidir."

"Ancak Risale-i Nurlara ve cemaatlere oynanan bir plan olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Yani hedef İstasyon yada videosu değil, burda bir milletvekili nasıl olurda ehl-i sünnetin değerlerini hedef gösterecek şekilde halkını yönlendirir ve rencide etmeye kalkar. Dalga geçtikleri konu hakkında kendileriyle her türlü platform da tartışmaya hazırız"

Kaynak: Beyaz Gündem

Videonun orjinal hali ise şu şekilde;