Çıplak kadın görüntüleri ile süslenen haber siteleri ve televizyon kanalları dikkat çeker derecede "çıplak kadın" figürünü yayın politikası haline getiriyor. Öyle ki günümüzde haber site yöneticileri bu tür haberlere haber sitelerine hit kazandırdıklarını ifade edebiliyorlar. Kadınların bedenleri öne sürülerek yayın araçlarını daha popülerleştirme yoluna giden yayıncıların da daha reyting veya hit açısından ne kadar daha ilerlediklerini farketmek zor olmuyor.

YAYINA ÇIKMAK İÇİN BACAK GÖSTERME

Öte yandan benzer bir iddia da Fox News kanalı hakkında geldi. Amerikan Fox News CEO'su Roger Ailes hakkında ortaya atılan iddiaya göre, kanalda yayına katılan kadınların bacaklarını göstermesi gerektiği talimatı verildi. Haber Türk Gazetesi Pazar Eki’nde “Vurun bacak gösterene” adlı makale de kaleme alınan Ayşe Özek Karasu yazısında, “Canlı yayındaki erkek sunucunun kulağına, kadın sunucuyu kastederek ‘Çek şu lanet laptopu kenara, bacakları göremiyorum’ diye bağırdığı rivayet ediliyor” şeklinde kaydetti.

NE KADAR ETİK?

Öte yandan bir takım gazetici ve aydınlara göre kadınların bedenlerini öne sürerek ziyaretçi artırma veya reyting toplama gayretleri etik değil. Fox News hakkında ki iddiaları bir reyting kaygısına bağlayacak kanıt olmadığından böyle birşey iddia etmek mümkün değil. Ancak Türkiye'de ve dünya da izlenen bu tür yayın politikalarının ne kadar etik olduğunun aydınlar tarafından taratışılarak çözüm üretilmesi gerekiyor.