Ancak çocuk odası dekorasyonu üzerinde düşünürken birden fazla konuya dikkat etmek gerekir. Bu odanın dekorasyonu esnasında birçok önemli ayrıntı su yüzüne çıkar. Çocuklar odalarını evleri gibi görürler. Her şeyden önce bu ev güvenli olmalıdır. Çocuk odası dekorasyonu yapılırken her bir koruyucu önlem önceden alınmalıdır. Bu yazımızda çocuk odası dekorasyonu yapılırken ortaya çıkması muhtemelen hataları ve bu hataları önlemenin yollarını sizin için derledik.

Çocuk Odası Dekorasyonu ve Mobilyalar

Ev dekorasyonu içinde çocuk odası dekore etmek diğer odalara nazaran daha zordur, çünkü bu odada çocuğunuzun güvenliği adına önceden düşünmeniz gereken pek çok konu bulunur. Ev dekorasyonu düşünülürken çok sayıda mobilya kullanmak hatalı bir hareket olmaz. Ancak çocuk odalarında ana kural daha az mobilyadır.

Çocuğunuzun odasına girerken bir masaya ya da sandalyeye çarpmasını istemezsiniz. Bu nedenle odada rahatlıkla hareket etmesini sağlayacak kadar alan bırakmanız gerekir. Aynı durum bebek odası mobilyaları için de geçerlidir. Özellikle yeni emeklemeye başlayan bebeklerin odalarında ne kadar fazla alan, o kadar güvenlik demektir. Bebek mobilyası satın alırken bu hususa özellikle dikkat etmek gerekir. Dekoratif aksesuarların seçiminde ise vazo, figür ve avize gibi cam objelerden kaçınmak gereklidir.

Çocuk ve Bebek Tekstil Ürünleri

Çocuk odası duvar kağıtları ve tekstil ürünleri seçerken pamuklu, nefes aldıran ve anti bakteriyel seçeneklere yönelmeniz, çocuğunuzun sağlığı için daha güvenli olacaktır. Bebek tekstil ürünleri içerisinde özellikle halıların düzenli olarak temizlenmesi veya süpürülmesi gerekir. Çünkü çocuklar her şeyi hemen ağızlarına koyma eğilimindedir ve bazı bakteriler onların enfeksiyon kapmalarına neden olabilir. Aynı şekilde çocuk odasındaki duvar kağıtları da düzenli olarak silinmelidir.

Çocukların ve bebeklerin odalarında güvenliği sağlamak adına alınabilecek bazı diğer önlemler ise elektrik prizlerini her daim kapalı tutmak ve keskin kenarları yumuşak kumaşlarla kaplamaktır.